Sosyal taciz nasıl önlenir?

Kaleo

Kilopat
Katılım
2 Nisan 2018
Mesajlar
2.497
Makaleler
1
Çözümler
8
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar, öncelikle bu konu troll değildir. Gerçekten yardımı dokunabilecekler yazarsa sevinirim. Benimle bir alakası yok fakat değer verdiğim genç bir kızın yaşadığı bir sorun. Kendisi eski sevgilisi tarafından sosyal platform üzerinden taciz ve tehdit ediliyor, sokakta yürürken korkuyormuş ve ailesine anlatmaktan korkuyormuş. Anlayacağımız üzere psikolojisi tamamen çökmüş, aramızdaki samimiyet olmasa bana bile anlatmayacak kadar kötüydü durumu, kendisi şikayet edeceğini söylemiş fakat karşı cinsi korkutmaya yetmemiş. Ben, şikayet etmesi için ikna edemedim çünkü arkadaşım 17 yaşında ve hayatı tam kavrayacak bir düşünce yapısına sahip değil. Eğer ailesi öğrenirse tüm sosyal hayatı elinden alınacağını düşünüyor ve şu an yaşadığı durumun farksız olduğunu sezemiyor. Ben farklı şehirde olduğum için sorunu kendim çözemiyorum, bu durumda siz dostlarıma danışmak istedim. Bu arkadaşım için ne yapabilirim, resmi veya resmi olmayan bir yöntem ile? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Size şunu söyleyeyim. Resmi olmayan bir yöntem ile bir şey yapılırsa daha kötü olabilir. Bu, eski sevgilisinin belki hiddetlenip kötü şeyler yapmasına neden olabilir? Yine dediğiniz gibi şikayet edin gerekli kurumlara. Kimse sizi ya da başka birini tehdit edemez. Başka çare yok, ama diğer arkadaşların tavsiyelerine kulak verin.

Umarım bir sorunu bulunur, cidden böyle kişiler içimizde geziyor ve birlikte yaşıyoruz. Çok yazık, cidden çok yazık.
 
2 saattir ikna etmeye çalışıyorum, biraz olsun içini rahatlatmak için bu sürecin nasıl işlediğini anlatabilecek biri var mı?
 
Bunu yapan çocuğun Instagram adresine sahibim fakat arkadaşım şikayet edecek ise buraya yazmam doğru olmaz diye düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı