Bana ne?Saçmalık. Konu sahibine hakarettir bu.
Bana ne?Saçmalık. Konu sahibine hakarettir bu.
Yardımlaşmayacaksak neden forumu kullanıyorsun? Sosyalleşecek insan bulamadığın için sosyalleşme ihtiyacını forumdaki emote ve sana verilen cevaplardan mı karşılıyorsun?Bana ne?
Yok. Ben konuyu çözüme götürmeyi uzatmamayı tercih eder ne bildiysem söylerim gerisi konu sahibine kalmış ister beğenmedim atsın ister haha atsın çokta tın benim için.Yardımlaşmayacaksak neden forumu kullanıyorsun? Sosyalleşecek insan bulamadığın için sosyalleşme ihtiyacını forumdaki emote ve sana verilen cevaplardan mı karşılıyorsun?
Sosyaldeki uyeleri su sekilde kategorilendiriyorum:Benim gibi düşünen var mı bilmiyorum ama konularda yardım etmeye çalışan üyelerin çoğu ezbere yazıyor gibi hissediyorum. Sizce? Ben de bazen ezbere yazıyorum, itiraf ediyorum ama bu cidden can sıkıcı bir durum. Technopat üyeleri böyle olmamalı. Bir şeyi yazıyorsanız neden yazdığınızı tekrar düşünün, doğru mu yanlış mı araştırın önce. En basit örneğinden veriyorum ekran kartı bozuk birisine ekran kartının nasıl çalıştığını bilmeden yardım ederseniz ne olur? Yapmayın cidden arkadaşlar. Araştırın öğrenin, her duyduğunuz bilgilere de inanmayın. O kişinin neden öyle düşündüğünü öğrenin. Belki o da ezbere yazmıştır.
Evet, zamaninda ben de ezbere konusurdum. Yuksek mesajli uyelere bakardim, simdi %90 ezbere konusmuyorum. Her bilgiye inanmamak kanit istemek sart oldu.Benim gibi düşünen var mı bilmiyorum ama konularda yardım etmeye çalışan üyelerin çoğu ezbere yazıyor gibi hissediyorum. Sizce? Ben de bazen ezbere yazıyorum, itiraf ediyorum ama bu cidden can sıkıcı bir durum. Technopat üyeleri böyle olmamalı. Bir şeyi yazıyorsanız neden yazdığınızı tekrar düşünün, doğru mu yanlış mı araştırın önce. En basit örneğinden veriyorum ekran kartı bozuk birisine ekran kartının nasıl çalıştığını bilmeden yardım ederseniz ne olur? Yapmayın cidden arkadaşlar. Araştırın öğrenin, her duyduğunuz bilgilere de inanmayın. O kişinin neden öyle düşündüğünü öğrenin. Belki o da ezbere yazmıştır.
Yeni üyeler o kadar bilgisiz ki adam RTX3050 ile I3 13100F darboğaz yapar diyor, biri 3050 Mobil ile RDR2 2K'da 120FPS alıyor vs. vs.. Kaynak olarakta yalan ve yasak olan siteyi gösteriyor.Kesinlikle çoğu üye öyle, maalesef oran aşırı yüksek. Daha önce bir konuda çok rahat şekilde başka bir üyeye "farklı marka model ama aynı özelliklerdeki RAM'ler sorunsuz çalışır" denildi. Ben de RAM'i yükseltmek için önceki modeli bulamadığımdan farklı markanın aynı MHz ve CL değerine sahip belleklerini aldım ve birlikte çalışmadı. Ayrı ayrı denediğimde çalışıyorlar, birlikte taktığımda sistem açılmıyor. Sonuç olarak komple RAM değiştirdim, son aldıklarımdan bir dual kit daha alıp istediğime ulaştım. Farklı marka ve model RAM'ler aynı özelliklere sahip olsalar bile her zaman sorunsuz çalışamayabiliyorlarmış, tecrübe etmiş oldum.
Bugün yüksek bütçeyle sistem öneri konusu açtım, satır satır kalın ve renkli harflerle kriterlerimi yazdım. Buna rağmen kriterlerime uyan bir tavsiye alamadım. Ben anakart ve ekran kartını Asus istiyorum, daha önce çok kullandım ve hepsinde çok memnun kaldım diyorum. Bana hem anakart hem ekran kartı farklı markalardan öneri yapılıyor. Bütçe yüksek diye tek GPU'lu sisteme 1500 Watt PSU öneriyorlar, kullanmayacağım bir sürü özelliği olan saçma sapan fiyatta anakart öneriliyor, hiçbir işime yaramayacak bomboş bir harcama... Birileri de çıkıp tek GPU'lu sistem için güç kaynağına ve o anakarta o kadar bütçe ayırma, o aradaki farkla istersen SSD boyutunu büyütürsün gibi bir öneri yapmadı bile. Sistemin görseli önemli, parçalar görsel olarak da uyumlu olmalı demişim en baştaki kriterlerde. Yeşil anakarta siyah renk ve RGB aydınlatmalı ekran kartı öneriliyor. Hepsi farklı farklı markalar, bir sürü farklı logo, görsel bütünlük diye bir şey kalmıyor. Farklı marka olduğu için LED'lerin de istediğim renkteki tonları farklı olabilir mesela, onu da düşünmüyorlar.
Başka biri çıkıyor o bilgisayarı ne yapacaksın israf diyor sanki karar ve para onunmuş gibi. 4-5 yıl 2K ultra seviyede yüksek FPS verecek sistem toplayacağım işte, ne yapayım 4060 mı alayım?
Üşenmeyip yıllar önceki toplama konularını da inceledim, şimdiki üye seviyesi birkaç yıl ve öncesindeki üyelerin yanından geçemez durumda gördüğüm kadarıyla. Teknik yardım anlamında forum bende büyük hayal kırıklığı yarattı. Başka forumlarda üyeyken dile getirdiğimiz Technopat üyelerinin teknik bilgilerinin iyi olduğu fikri yıllar öncesinde kalmış.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.