Sosyal'de Beğeni Kültürü

• Konuyu başlatan GCN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 91
  • Görüntüleme 7.997
Evet, maalesef çoğu kişi emeğinin "beğenisini" alamıyor. Burada aslında biraz tarz da önemli. Benimki seviliyor sanırım ki çok aktif olarak Sosyal'de mesaj yazan ama beğenisi mesajından çok olan ve moderatör olmayan ya da olmamış ender üyelerden biriyim.

İsteyen istediğini, istediği nedenden ötürü beğenebilir, hatta elinde olmayan nedenlerden ötürü de beğenebilir :) Geçenlerde 2 gün içerisinde 500'ün üzerinde sadece beğeni geldi bana.
Birinin arkasından BMW alıp Tofaş koyuyorum yığınla beğeniyorlar veya bir başka, bilgi içermeyen yorum yapıyorsun beğeniyorlar.

Hep söylüyorum ; İnsan evladı sosyal bir varlık, gülüp eğlenmeden, gerektiğinde ve gerektiği oranda saçmalamadığında mutsuz olan bir varlık.
Burada, arada birilerinin bilgi içermeden insanları güldürmesi çok hoş bir şey. Bunlar olmazsa bu topluluk tıkanıp kalır kim ne derse desin.

Bak mesela ben bu ne dediği belli olmayan amcayı nerede görsem beğenirim. İstisnası bile yoktur direkt olarak beğenirim. Çok daha saçma şeyleri de beğenebilirim, burada Tesla edalarında dolaşmanın anlamı yok. İnsanız ve bizi mutlu eden her şeyi beğenebiliriz.

Teknik bir konunun ortasında kasıtlı ve sürekli olarak şebeklik yapan birini görürseniz de rapor edin gereğini yaparlar. Ama kıvamını tutturdukları sürece isteyen istediği yorumu yapabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Sağolun hocam ama sanırım buna en uzak üyelerden biriyim. Ayrıca bana teklif edilse bile istemem. Murat5038, Seyhoo, Malmoth, GCN vb. varken bana sıra gelmez.(y)
@GCN aynı anda aynısını yazmışım, bence ona hala verilmemesi ayıptır.

Neyi beğendikleri veya neden beğendikleri umurumda değil. Ancak "gerekli" mesajın hemen altında/üstünde alakasız mesajı beğenip de, gerekliyi es geçmelerine bozuluyorum. Madem onuda beğen. Türkiye'de bence büyük bir sorun. Hayatın her köşesinde olan bir şey. İş yerinde yalakayı beğenirler ama faydalı olanı görmezler vs. Umarım anlatabilmişimdir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı