Sosyal'de Beğeni Kültürü

• Konuyu başlatan GCN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 91
  • Görüntüleme 7.988
@ProBurak Yanlış mesajı beğendin, tamam beğenebilirsin ama aslını da niye beğenmiyorsun?

12. mesajı, 11. mesajı da begendiğin için beğendin.
Ben de bilmiyorum hocam :D
Ben de şimdi mesajını beğenmeyerek Selim C. adlı üyemize haksızlık ettiğimi gördüm :D Halbuki fikirlerini ve görüşlerini beğendiğim bir üyedir kendisi.
Bu arada etiketlenmek çok güzel bir duyguymuş.

Evet, tam olarak bu yüzden:
Bence orada espri olduğu için beğenilmemiş. Ne için söyleyeyim. Evet, ben de öyle okudum dememek için beğen tuşuna basılmış.

Sosyalde aynı ya da benzer mesaj yazmak uyarı nedeni olduğumdan, beğeni butonu"katılıyorum- ben de öyle düşündüm- düşünüyorum" yerine de geçiyor aynı zamanda :)

En sonunda dayanamadım mütevaziliği bıraktım kendimi beğendim. Selim C. malesef yine konu mankeni oldu. :D

upload_2017-7-31_0-6-27.png

Birisinin benim mesajlarımı beğenip beğenmemesi önemli değil. Benim yardımım dokunduysa o zaten beni yeterince memnun ediyor. Yoksa beğenmese de olur. Bazı kişiler ekstra beğeni kazanmak için imzalarına "Teşekkür etmek yerine beğenin." yazıyorlar. Sanki beğeni yarışı yapılıyor izlenimi veriyor bana.

Son düzenleme:
En sonunda dayanamadım mütevaziliği bıraktım kendimi beğendim. Selim C. malesef yine konu mankeni oldu. :D

Eki Görüntüle 251398
Bi an "N'oluyo lan?!" dedim kendi kendime... :D

Ne Oluyo Lan.. =).png

Ben de bilmiyorum hocam :D
Ben de şimdi mesajını beğenmeyerek Selim C. adlı üyemize haksızlık ettiğimi gördüm :D Halbuki fikirlerini ve görüşlerini beğendiğim bir üyedir kendisi.
Bu arada etiketlenmek çok güzel bir duyguymuş.
Teşekkürler @ProBurak ... :aşk:

Beğeni yarışı değil. Gereksiz mesajı önlemek. Onun amacı da beğeni kazanmak değil. Teşekkür ederim tarzı gereksiz mesajları önlemek. Teşekkür edeceğinize beğenin yani. İsterseniz ikisini de yapmayın ama ille de teşekkür edeceksiniz bunu mesajı beğenerek yapın.

Beğeni kazanınca para verilseydi veya Random Steam Key filan verilseydi evdeki tüm eşektronik cihazlardan kendime "Like" atardım zaten. Adam "Teşekkür ederim, sorunum çözüldü" yazmak yerine beğensin hem konu öne çıkıp yardıma gerek olan konuların önünü kapatmaz hem de sitenin sata akışını etkilemez.

• Birisi sorun yasamış ya da bilgi almak istiyor.
  • Bu doğrultuda konu açıyor.
  • Konuya amaca uygun mesajlar atılıyor.
  • Bir de konuyla alakasız ve gereksiz mesaj atılıyor.
  • İnsanlar gereksiz mesajı tekrarlamamak için, gereksiz mesajı beğeniyor.
  • Gereksiz mesajı beğendikleri gibi konuya katkıları olmuyor.
  • Tamam katkı yapacak bilgiye sahip değilsin, o halde bilgiyi neden beğenmiyorsun, gereksiz mesajla beraber?

Bu sadece örneklerden biri. Bir sürü çeşit çeşit örnek var, yani tekrarlamamak için beğenmişler babanesi geçersiz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı