Sosyal'de konu hortlatmak yasak mı?

403052

Megapat
Katılım
21 Aralık 2020
Mesajlar
7.698
Makaleler
15
Çözümler
128
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-
Ana sistem: Ryzen 5 5600, MSI GT 1030 GDDR5, 8 GB DDR4 RAM, MSI B550M PRO-VDH WIFI, 480 GB KIOXIA SATA SSD, MSI A750GL 750W, MSI M100R

İkinci sistem: i3 540, ASUS HD 5450 1 GB, 4+4 8 GB DDR3 RAM, ASUS P7H55M-LX , 256 GB Patriot SSD, Frisby Low Profile ofis kasası + 300W FOEM PSU

Üçüncü sistem: Pentium E6500, G41 Onboard GPU, 4+4 8 GB DDR3 RAM, ECS G41T-M7, 250 GB HDD, Frisby Low Profile ofis kasası + 300W FOEM PSU
-
Cinsiyet
Erkek
Birkaç konu gezdim ve yasak olmadığı söyleniyordu. Fakat yine de tam olarak emin olmak istiyorum. Eski konulara gidip konunun dışına çıkmamak kaydıyla mesaj yazmak yani konuyu hortlatmak yasak mı?
 
Konu hortlatmak yasak değil. Konuyla alakalı mesaj olduğu sürece konuya yorum atılabiliyor.
Onun dışında "Konuyu neden hortlattın, eski konuya mesaj atma vs." gibi yazan parlak zekalar çıkabiliyor. Onları rapor etmen durumunda ceza alıyorlar, kesinlikle onlara karşılık verme. Rapor et geç.
 
Bence yasak olmalı. Olması bile işi gücü olmayan kişilerin, boş vakitlerini doldurmak için konulara mesaj attığını düşünüyorum.

Birkaç sene önce açılmış bir konuya mesaj gelmemişse, genelde konudaki tartışma bitmiş demektir. İstisnalar dışında, mevcut tartışmaya ya da konuya fikir beyan etmek istiyorsan, yeni konu açmak en kolayı olmalı.

İşsizlikten başka bir şey değil bana göre. :D
 
@SideWinder Masaüstü fotoğrafı paylaşma, en sevdiğin yemek nedir gibi konular harici yasak olmalı bence de. Fakat saydıklarım ve o türdekiler genelde ölmeyecek konular ve mesaj yazılırsa sorun taşımaz muhtemelen. Fakat bir sorunun sorulduğu konularda muhtemelen o kişi artık sorusunun cevabını yıllar önce bulmuş olur ve gereksiz mesaj kalabalığı dışında bir şey yaratmaz.
 
İşsizlikten başka bir şey değil bana göre.
Hocam bu kavram kişiden kişiye göre değişebilir ama konuyla alakalı olduğu sürece bence problem oluşturacağını açıkçası sanmıyorum.

Ancak "A" oyununun bedavalığı biteli yıllar olmuştur mesela gidip o konuya "aldım teşekkürler vs." tarzında yorum atan kişiye açıkçası ben de sıcak bakmam.
 
Konuya göre değişir. Bir konuya dair çözüm bulunamamış veya alternatif çözümler ortaya çıkmışsa, tekrar o konuya yazılması, konu hakkında sıkıntı yaşayanlara faydalı olabilir. Bir sene önce sistem toplama konusu açmış birinin konusunu hortlatıp, şunu alsan daha iyi olur demek pek mantıklı değil doğal olarak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı