Sosyal'de nasıl soru sorulur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle Technopat Sosyal'e hoşgeldiniz. Resmi bir moderatör veya yetkili birisi değilim ancak sorunuza cevapsız kalamadım. Fikir alışverişine başlamadan önce Technopat Sosyal kurallarını kontrol etmenizi öneririm. Düzenin sağlanması ve adil bir ortam yaratılabilmesi için kurallar geniş ve sıkı. Özellikle birbirimizi anlamak konusunda Türkçe kurallarına genelden daha da çok sert yaptırımlar uygulanıyor. Bu yüzden noktasından virgüle kadar dikkat etmeniz gerekli ki insanlar sizi anlayabilsin.

Öncelikle hangi konuda bilgi almak istediğinize bakın. Bir soru soracaksanız başlık sorunuzun veya merak ettiklerinizin genel özeti olsun. Konunun içinde ise sorunuzu detaylandırın ki insanlar nereyi anlamadığınızı veya ne hakkında bilgi istediğiniz konusunda net fikir olsun.

Bir ürün için fikir alacaksanız bütçenizi ve ihtiyaçlarınızı belirtin. Ayrıca yanında kullanacağınız cihazları belirtin. Mesela bir kablosuz kulaklık almak istiyorsunuz ve Samsung telefon ile kullanacaksınız. Konuyu açarken kulaklık önerinizi Samsung telefonla kullanacağınızı da belirtin.

Bir konuda yardım istiyorsanız konuda o şey hakkında detaylar verin. Hata kodu aldıysanız kullanıcıların istediği verileri sağlayın. Sisteminizi yazın, imzanız sürekli değişebileceğinden her konu için o anlık donanımlarınızı konu içinde belirtin. İşletim sistemi hakkında sorunlarınız varsa kullandığınız yazılımın sürümünü söyleyin.

Bir kişiye yardım etmek istiyorsanız öncelikle o bilginin doğruluğunu teyit edin. Bildiğiniz şey doğru olsa bile zamanın geçmesinden sonra bilginiz yanlış olmuş olabilir. İlaç ve vitamin gibi tıbbi ürünleri kimseye önermeyin, önerenleri de uyarın. Doktor kontrolü olmadan hiçbir ilaç tüketilmemelidir.

En önemlisi de karşınızdaki insanın sizin gibi bir insan olduğunu unutmayın. Olabildiğince tarafsız olmaya çalışın, Türkçe kullanımına özen gösterin, kavgadan uzak durmaya çalışın, yanlış bilgileri doğrusu ile düzeltmeye çalışın, size kötü davranışlar sergilense dahi sakinliğinizi koruyun. Sıkıntı oluşan durumlarda rapor sistemini kullanın.

Cidden mi? Bu konu onay mı almış yani? Şimdi moderatörler bana "gereksiz mesaj" diye ceza falan verirler diye ciddi ciddi cevaplayacağım bunu.
Sosyal'in giriş kısmının sağ tarafında "Konu oluştur" seçeneği var. Ona tıklayın ve başlık, açıklama girin. Aynen bu konuyu açarken yaptığınız gibi.
Herhangi bir konuya mesaj yazmis, moderatörler de konu olarak olusturmus olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı