Sosyal'de Sorun Yaşayanların AMD Sistem Kullanıyor Olması Tesadüf mü?

mystique

Centipat
Forum'da dikkat ettim de sürekli AMD'li sistemlerde işlemci veya ekran kartından dert yanan arkadaşlar konu açıyor. Herkes 200-250TL ucuz olduğu için Ryzen'lere hücüm ediyor. Evet 200TL ucuz olmasına rağmen aynı frekansı sağlıyor. Hatta çekirdek sayısı ve önbellek bile daha fazla. Firma sizi çok mu seviyor? Örneğin Ryzen 5 2600 (970TL) ile Intel i59400F (1200TL) ele alalım. Ryzen'de 3.9GHz ve 19MB önbellek başlığı atılmış. Intel'de ise 2.9GHz(Turbo 4.1GHz) ve 9MB önbellek başlığı atılmış. Üstelik Ryzen 6/12 çekirdek, Intel 6/6 çekirdek. Neredeyse her yönden Ryzen daha iyi ise neden aralarında 230TL fark var? Oyunlardaki FPS değerlerine baktığımızda Intel 10-15FPS öne geçiyor. Ayrıca Intel'in 46-48 derece çalıştığı ortamda Ryzen 65-67 derece arasında çalışıyor. Aralarında 20 derece ve 10+FPS fark var. Kağıt üzerinde 10 numara olan Ryzen'ler sahaya indiğinde bir adım geride kalıyor. Bu da benim gözlemlerim sonucunda vardığım sonuçtur.

Ryzen mimarisi daha çok yeni ilk nesilde emeklediler, piyasasyı öğrendiler açıklarını buldular, ikinci nesilde geliştirdiler ve 3. nesilde 7nm indiler ve artık intelin 9. nesil işlemcilerine bile kafa tutmaya hatta geçmeye başladılar. Bakınız İntel neredeyse artık 10. neslini çıkaracak ve 9. nesle kadar hep aynı mimariyi adam ede ede geldi buralara artık o kadar sade ve rafine bir hal aldı ki İntel işlemcileri geliştirilecek bir yanları kalmadı o yüzden Ryzen'ların 2. nesliyle intelin 9. neslini karşılaştırmak hiç doğru değil yürümeyi yeni öğrenmiş bir çocukla Usain Bolt'u karşılaştırıyorsunuz.

AMD sistem kullanıyorum gayet memnunum, İntel sistem de kullandım fakat şuan da kullandığım AMD gayet iyi. Isı değerlerinin yük altında 66 geçtiğini görmedim.

Sıkıntı yaşayan çok kişi var. Yeni açılmış bir konu.

Sizde sorun çıkar bende çıkmaz ya da bende sorun çıkar sizde sorun çıkmaz ona bakılırsa benim İntel işlemcim Google açınca 85 dereceyi geçiyorum. Ona bakılırsa İntel stok soğutucu bazen soğutmuyor.

Sorun yaşayanların kullandığı işlemciyle ne alakası var allaşkına girmeyin böyle toplara güldürmeyin kendinize efendiler... Kurulan sistemdeki bileşenlerden tutun kurulmuş sürücülere kadar yolu var o işin. Çalıştığım yerde 9900k kullanıyorum, evde 1700x im var ikiside kalıbına yakışır şekilde çalışıyor bir problem yaşamadım. renderımı da alıyorum oyunumu da oynuyorum. sonu olmayan bir tartışma bu vazgeçin artık

Güzel ve mantıklı cevap

Piyasada tercih edildiği için karşılaştırma yapmak zorunda kaldım. Malum r5 2600'ü i5 9400'e tercih eden pek çok kesim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…