Sosyal'de Sorun Yaşayanların AMD Sistem Kullanıyor Olması Tesadüf mü?

mystique

Centipat
Katılım
13 Eylül 2019
Mesajlar
249
Forum'da dikkat ettim de sürekli AMD'li sistemlerde işlemci veya ekran kartından dert yanan arkadaşlar konu açıyor. Herkes 200-250TL ucuz olduğu için Ryzen'lere hücüm ediyor. Evet 200TL ucuz olmasına rağmen aynı frekansı sağlıyor. Hatta çekirdek sayısı ve önbellek bile daha fazla. Firma sizi çok mu seviyor? Örneğin Ryzen 5 2600 (970TL) ile Intel i59400F (1200TL) ele alalım. Ryzen'de 3.9GHz ve 19MB önbellek başlığı atılmış. Intel'de ise 2.9GHz(Turbo 4.1GHz) ve 9MB önbellek başlığı atılmış. Üstelik Ryzen 6/12 çekirdek, Intel 6/6 çekirdek. Neredeyse her yönden Ryzen daha iyi ise neden aralarında 230TL fark var? Oyunlardaki FPS değerlerine baktığımızda Intel 10-15FPS öne geçiyor. Ayrıca Intel'in 46-48 derece çalıştığı ortamda Ryzen 65-67 derece arasında çalışıyor. Aralarında 20 derece ve 10+FPS fark var. Kağıt üzerinde 10 numara olan Ryzen'ler sahaya indiğinde bir adım geride kalıyor. Bu da benim gözlemlerim sonucunda vardığım sonuçtur.
 
Ben mesela bir Intel kullanıcısı olarak çok fazla konu açmadım buraya. 6600K ile az problem yaşamadım.

Örnek vermek gerekirse; anakart C1 hatası veriyordu ve kağıtta da yazmıyordu. Çözümü kendim işlemciyi söküp takmakta buldum.

Bir de şu var; şu an Ryzen serisi çok sattığı için problem yaşayan insan sayısı, satılan işlemci sayısından dolayı fazla olacağından denk gelmiş olma ihtimaliniz fazla.
 
Ayrıca Intel'in 46-48 derece çalıştığı ortamda Ryzen 65-67 derece arasında çalışıyor.
i5-9400F kullanıyorum ve stok fanla yük altında 80+ derecelerde çalışıyor. Intel'in avantajı yıllar boyunca kazandığı deneyim. AMD sistemler ucuz olduğu ve ülkemizde daha çok tercih edildiği için sorun yaşayanlar sadece AMD sistem kullananlarmış gibi görünebilir. Yani ülkemizde AMD sistem kullanan fazlaysa, sorun yaşama olasılığı olan insan sayısı artmış olur. AMD'nin sorunlu olduğuna katılabileceğim tek nokta RX 460-590 serilerinde ekran kartından dolayı oluşan hatalar. Bunu da her kullanıcı yaşamıyor ve servisten değişim talep edebilirsiniz.
 
Ayrıca Intel'in 46-48 derece çalıştığı ortamda Ryzen 65-67 derece arasında çalışıyor.
Aynı evde bulunduğum arkadaşım i5 9600K kullanıyor. Ben R5 2600x kullanıyorum. Aynı oyunda aynı evde aynı sıcaklıklarda çalışıyor işlemciler. Benim işlemcimde stok fan var arkadaşımda 240mm sıvı soğutma.
 
Marka takıntısı ...
Elektronik cihazlar şans işidir biraz. Ryzen sistemim var bir sorun yaşamadım tıkır tıkır çalışıyor. Ryzen sistem toplayan arkadaşlar daha ucuz olduğu için tercih ediyorlar evet doğru fakat bununla birlikte daha ucuz kasa, daha ucuz PSU, RAM yani kısaca daha ucuz bileşenler de topluyorlar ve arıza da kaçınılmaz oluyor. Sorun AMD/Intel/NVIDIA değil sorun ana bileşenlerin yanında diğer bileşenlerin de kalitesi...
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı