Sosyal'deki artı ve eksi düşünceleriniz

Mesela benim eksi düşüncem ya da sorum konu dışı katagorisine attığımız mesajların sayılmaması.
Adı üstünde: konu dışı. Konunun dışında, forum amacının dışında boş muhabbet ve goygoy yeri. Çok doğru bi' karardı bence.

Mizah ve eğlence bölümüne açılan konuların %99'u komik değil. A mı B mi diye açılan konularda doğru cevap A diyelim. 4 sayfa boyunca A, A, A... diye mesaj görürsünüz, sırf mesaj kasmak için yapıyorlar. Onun dışında Felsefe bölümüne açılan konulara kimse mantıklı cevap vermiyor, ''boş iş, nasıl düşünce bu?, ateist misin?'' gibi saçma cevaplar veriliyor. Adı üstünde ''Felsefe''. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Hayır. Sosyal'in beğendiğiniz özellikleri ve beğenmediğiniz özellikleri gibi.
Yazmaktan yoruldum açıkçası. Eski mesajımı alıntılayacağım:
Eksiler:
  • Herkes kendi düşüncesini empoze etmeyi, karşısındakinin düşüncesini okumaya tercih ediyor.
  • İnsanların elinde bulunanlarla dalga geçenler, halihazırda azımsanmayacak seviyede.
  • Konu içerisinde, konudan bağımsız bireysel muhabbet eden 2-3 üye kaşla göz arası türeyebiliyor.
  • Konudan sapıp, işi hassas meselelere dökenler var.
  • Narsist kimselerin hegemonyasında insanlar ezilebiliyor.
  • Eski üyeler aktif değil.
Artılar:
  • İmla kurallarına hassasiyet gösteriliyor.
  • Saygılı üyeler var.
  • Nitelikli üyeler var.
  • Göz yorucu (random, küfür içeren) mesajlar yok.
  • İnsanların kendini geliştirmesine olanak sağlayan (oturtulamamış da olsa) sosyal ilişkiler var.
  • Forumun, sade arayüzü ile birlikte görünüm açısından sakin bir atmosferi var.
Eksi kısmında eklenmesi gereken birkaç madde daha var. Şu günlerde forumu incelediğimde bu çıkarıma varıyorum.

Kötü ya da iyi bir şeyi araştırmadan birinden gören ve onun kesinlikle kötü ya da iyi olduğu kanısında olan kitle ve çözümün cevabının verilmesine rağmen aynı cevabı aynı şekilde sırayla yazan kitle forumun en büyük eksileri bence.

Eksiler: Konu dışının gidişi hiç hayra alamet değil. Çorabınızın rengi/ markası diye bir konu bile görmüştüm. Bu ve niceleri. Bazı üyeler, alıntı mesajdan ceza yemek. Başka hiç bir eksi görmüyorum.

Artıları: Sağlam, bilgili kitle. Eski has kitle, kurallar, samimi üyeler ve moderatörler.

Hocam tam anlayamadım neyi kastettiniz?
Önceden öneri alırken öneriyi yapanın beğeni sayısı referans alınıyordu. Şimdi ise şahsen öneri yapanın toplam mesajına bakıyorum. Yani foruma yeni katılmış olup da pek çok beğeni toplayan konu hakkında bilgili biri gelse mesaj sayısı az olduğundan önyargılanır benim gözümde. Bu yüzden beğeni sayısının geri gelmesi konusunda katılıyorum size.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı