Sosyal'deki artı ve eksi düşünceleriniz

Aynı konu, aynı gün içerisinde tamamen aynı amaçla farklı kişiler tarafından açılıyor.
Konu Dışı'nın mahvolmasını sağlayan belki de en büyük değişken bu.

Sözde "Korsana destek yok!" fakat sayısız korsan kullanımını destekleyen, bazen de yücelten ve orijinal kullananları aptal yerine koyan konu açılıyor.

Araştırılmadan açılan konular da cabası... Sosyal'de konu açmak yerine kullandığı arama motorunda sorgulasa 10 saniye içerisinde doğru cevaba ulaşabilecekken hazır cevaba konmak istiyorlar. Biz ne yapıyoruz ?! Ctrl C - Ctrl V !

Bana göre artıları:
  • Kitle genel anlamda zeki ve olgun bireylerden oluşuyor.
  • Aktiflik gayet iyi.
  • Teknik destek konusunda bence en iyi forumlardan biri.
Bana göre eksileri:
  • Son zamanlarda kitle bozulmaya başladı, parazitler çoğaldı.
  • Eskisi kadar zevk vermiyor.
Moderasyon hakkında yorum yapmayacağım. Arkasından salladığım 2-3 kişi ponçik insanlar çıkınca iyi düşünmeye başladım son zamanlarda.

Korsana destek yok ama korsan konular onaylanıyor. Onaylamak yerine "Korsana destek yok" şeklinde bir uyarı verilse ceza olarak. Normal yazım hatası nasıl yapılırsa bu konularda böyle olmalı. Çünkü konunun açılması için bir sebep yok. Konu açılıyor herkes korsana destek yok diyor ve kilit yiyor konu. Direkt konu açılmazsa daha iyi olur.
Ayrıca resimleri isimlendirme kuralı saçma. Mobil cihaz kullanan üyeler ne yapacak? Ben her resim attığım zaman gidip rapor atmak zorunda kalıyorum. Gereksiz bir kural bence.
Onun dışında pek olumsuz bir şey yok. Seviyorum burayı. Belli bir otorite olması güzel. Bu kurallar olmasaydı burası şimdi olduğu gibi olmazdı. Daha geri bir yerde olurdu.

Çünkü konunun açılması için bir sebep yok.

Sosyal'e her gün onlarca kişi üye oluyor. Anasayfa kısmında bir korsan konusunda bunu yaptıklarında yeni üyeler bu kuralı kısmen görmüş, öğrenmiş oluyor.

"Kurallar" kısmını okumaları gerektiğini söylemeyin lütfen, çoğu yeni üye okumuyordur büyük ihtimalle.

Bana göre artıları:
  • Kitle genel anlamda zeki ve olgun bireylerden oluşuyor.
  • Aktiflik gayet iyi.
  • Teknik destek konusunda bence en iyi forumlardan biri.
Bana göre eksileri:
  • Son zamanlarda kitle bozulmaya başladı, parazitler çoğaldı.
  • Eskisi kadar zevk vermiyor.
Moderasyon hakkında yorum yapmayacağım. Arkasından salladığım 2-3 kişi ponçik insanlar çıkınca iyi düşünmeye başladım son zamanlarda.

RPM abim sen girer miydin yahu? Neyse bana göre artılarını söyleyip geçeyim.

Bazı bilgili hocalarım var onlarla zaman geçirmek güzel.
Aktiflik fazla.

Kötü yanlara geçelim.
Kesinlikle konu dışında boş yapanlar şu an yaptığım gibi.
Ve üyelerin bunun teknoloji forumu değil de konu dışı forumu gibi davranması.

Ayrıca resimleri isimlendirme kuralı saçma. Mobil cihaz kullanan üyeler ne yapacak? Ben her resim attığım zaman gidip rapor atmak zorunda kalıyorum. Gereksiz bir kural bence.
Hocam o kural tavsiyeye çevrildi.

Korsan konusunda haklısınız. Teknik destek isteyenleri geçtim, kendisini haklı çıkarmaya çalışan bir kitle var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı