Sosyal’deki Her Telden Ayrı Ses

U.Altun

Hectopat
Katılım
4 Mayıs 2017
Mesajlar
296
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar Technopat'ı 2017'den beri takip ederim çok aktif olarak olmasa da. Son zamanlarda aktif oldum. Çok değişmiş, kendini filozof, gerçekten bilgi sahibi zanneden arkadaşlar ne yazık ki çoğalmış. Konulara yazılan cevaplar genellikle konuyla alakası olmayan veya konu sahibinin isteği dışında önerilerde bulunan farklı yanıtlarla dolu sırf cevap vermek için cevap verenler var. Örneğin 100 TL'lik herhangi bir ürün için tavsiye isteyen kişiye verilen cevap; üzerine 100TL daha koy bunu al demeleri veya X markası hoşuma gitti kullanılır mı diye yardım bekleyen birine verilen cevap yok o marka şöyle o marka böyle. Her kişinin maddi durumları aynı veya yüksek değil bunu hiç kafalarına yazmıyorlar. Hazır cevabı ezberlemişler gibi her yerde bunu kullanıyorlar. Bu da markayı araştırmadan veya internet ortamında görüp de canlı olarak denemeyen, farkı bir yerde olumsuz/olumlu yorumu görüp de o konuya cevap olarak bunu iletmesi. Markaları gereksiz yere kötülemeleri. Bunların takibinin yapılması gerekli moderatör arkadaşlar tarafından. Ben o kadar raporlama yaptım ama gönderilen raporlara ne cevap veriliyor ne de o raporu tabiri caizse ' takmıyorlar '.

Elbette gerçekten kötü ürünler veya kullanılmaması gereken ürünler eşyalar var. Bunlara lafım yok. Ama bunun her şeye yansıtılması biraz garibime gidiyor. Herkes kendini diğerlerinden farklı görmeleri, üstün görmeleri çok garip. Umarım düzelir.
İyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Düzelmez. Burası bir forum ve her kafadan insan içeriyor. Herkes karakterini attığı mesajlardan belli ediyor zaten, bazı üyelere ederi kadar davranmak gerekiyor.

Ürün önerme kısmında ise kesin bir şekilde x bütçeyi geçemem diyen bir adama bütçesini aşan bir öneri yapmak yanlış zaten. Ama böyle bir ibare koymayan birine yapılabilir. Adam belki gerçekten alacağı ürünün kalitesiz olduğunu bilmez ve 100 TL koyarak 1 ay sonra aldığı üründen gerek garanti, gerek kalite olarak daha da memnun kalabilir. Mesela Samsung SSD ve diğer SSD markaları arasında ufak farklar olmasına rağmen kalite farkı aşırı fazla.

Dediğim gibi burası bir forum, her kafadan ses çıkar. Konu sahibi üyeleri yönlendirmeli, gerektiğinde raporlamalı. Aksi taktirde herkes kafasına buyruk yazar da yazar. Klavyeye dokunmak bedava nasıl olsa.
 
Herşeyi ben bilirim, ben yanıldıysam birisinin yüzündendir benimle alakalı değildir. Herzaman herkesden daha iyiyimdir. Çünkü dünyanın en büyük cahili benim. Şamatayı kesin ve bu cahili destekleyin.
 
Niye düzelsin? Sonuçta fikir farklılıklarını yasaklayan veya kısıtlayan bir sistem yok burada. İnsanın olduğu her ortamda farklılıkların olması olağan bir durumdur bence:) Sen de böyle şeylere hala şaşıran biriysen:

a33f03c17166038d73f8eafc9803c513.jpg
 
Son düzenleme:
Niye düzelsin? Sonuçta fikir farklılıklarını veya kısıtlayan bir sistem yok burada. İnsanın olduğu her ortamda farklılıkların olması olağan bir durumdur bence:) Sen de böyle şeylere hala şaşıran biriysen:

Eki Görüntüle 445284
Milleti yanlış yönlendirmek kötü birşeydir. Benim lügatımda böyle.
 
Milleti yanlış yönlendirmek kötü bir şeydir. Benim lügatımda böyle.
Çok doğru söylüyorsun. İşte bu yüzden o mesajı raporla ki moderatör arkadaşlarımız görüp incelesin ve yanlışsa eğer "Yanlış Bilgilendirme" damgası koysunlar ve ceza versinler. Bu sayede yanlış yönlendirmeyi durdurmada senin de bir katkın olmuş olur.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı