Sosyal'e Tarih Bölümü açılsın mı?

Sosyal'e Tarih Bölümü açılsın mı?

• Evet

Oy: 61 78,2%
  • Hayır

Oy: 17 21,8%

• Oy verenlerin toplamı
    78
Sayın yönetim, sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir? Ankette ki, "evet" seçeneği çoğunluğu aldı. Hatta, "Hayır" seçeneği ile de büyük bir fark var aralarında.
(Normalde başka bir konu açmıştım, 4.04.2020 tarihinde. Konum buraya taşınmış.)
@Recep Baltaş , @MF , @Ali Güngör

Son düzenleme:
Siyasi Tarihi konuşmadıktan sonra Tarih bölümünün açılmasının manası olmaz ki. Çünkü her tarihi olayın bir siyasi kısmı mevcuttur. Örnek verdiğiniz konu başlıklarının çok önemli siyasi sonuçları olmuştur. Mesela Kavimler Göçü siyasi sonucunda Avrupa sosyal yapısı değişmiştir, Roma İmparatorluğu ikiye ayrılmıştır gibi birçok siyasi sonuçlar vardır.

Umarım yöneticiler tarafından onaylanır ve açılır. Zevkli konular açılacağını düşünüyorum.

Hocam tabii ki "siyasi" olaylar da yer alsın. Benim, "olmasın" dememin sebebi, yönetimin bu konuya sıcak bakmayışıydı (Kavgaya gidebileceğini düşünüyorlarmış. Eski konulara bakmıştım.) Belki "ülkemizdeki" siyasi olayları kaldırırsak, yönetimin belki destek vereceğini düşündüm. Uygun bir ortam sağlanacaksa tabiiki de bütün siyasi olaylar yer alsın.

Açılsın. Tarih konularında bilgili bir moderatör alınıp, sadece ''doğru'' bilgilerle birlikte konu açma izni bu moderatörde olsun. Aksi halde sadece bilgi kirliliği ve tartışma kazanmış oluruz. Ayrıca teknoloji forumunda olmazsa, yadırganacak bir durum yok.

Bugüne kadar Tarih ile alakalı kaç konu açmıştınız?
Hocam öncelikle yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.
Bildiğim kadarıyla, bu gibi konularda "talep" durumuna bakılıyor. Dikkat edecek olursanız, %68 oy oranı ile, bu isteniyor.
Yani demek istediğim; benim açmış olduğum konu sayısına göre bu "durum" ilerlemiyor.

Ayrıca bunu istememin sebebi; güzel bilgiler verilebileceği, aynı zamanda -uygun ortam da sağlanırsa- tartışmalar yapılabileceğinden dolayıdır. (Dünkü, havacılık kategorisinde arkadaşlarımız, gayet güzel konuşuyorlardı mesela.)

Şu konuya da değinmek isterim. (Recep Baltaş'a da benzerini yazmıştım. Beğenmişti.)
Tiyatro bölümünde sadece "6" (Altı) konu yer almasına rağmen, hâlâ açık bulunmaktadır. Tiyatro bölümünde ne konu açan var ne de mesaj yazan.
Bir başka örnek ise "Müzik Oyunları" bölümü.
En son, 5 Şubat 2020 tarihinde konu açılmış. Ki konunun müzik ile alakası yok. Oyundaki teknik bir sıkıntı ile konuyu buraya açmış. (Konunun bağlantı adresi) Ondan önce de, son konu 2019'un haziran ayında açılmış.
Blu-ray Oynatıcılar", "Klimalar" bölümüne de bakmanızı öneririm.

Şahsi olarak, "Tarih" bölümünü desteklerim. Her gün olmasa da, haftada veya iki haftada en az bir konu açmaya çalışırım. Keza, önceki yorumlara bakarsanız da, bir arkadaşım destek verdi. (Blog'a özen gösteriyorum. Allah'ın izniyle de, Tarih bölümünü boş bırakmamaya çalışırım.)

Bu isteği reddederseniz, bir sıkıntı olmaz. Devam ederiz yolumuza.
Değer görüp yanıt verdiğiniz için tekrardan çok teşekkür ederim.
@MF

Bence açılmasın. Birine sayfalarca cevap verip açıklama yapacağım, üstüne kitaplardan yazarlarına ve yıllarına kadar kaynak vereceğim. Sonra hiçbir şeyi araştırmamış olan, kaynakları okuyacak dilleri bilmeyen, Osmanlı belgelerini okuyup anlayamayacak ama gerçekler işine gelmeyen biri çıkacak bana "bence öyle değil" diyecek.

Bunu yapacak olana edeceğim küfürlerden sonra 2106 yılına kadar ban yerim. Bence böyle daha iyi.

Bilgi kirliliği oluşursa buna en iyi cevabı ancak kullanıcılar verebilir, eğer kitle içinde bunu önleyecek bilgi yoksa zaten bunu hakedecek birileri de bulunmuyor demektir.

Olabilir. Hocam, bu sebebi önleyebilmek amacıyla, yöneticiler bu bölüme -özellikle- ülkemizdeki "tarihi" olaylarlan alakalı konu açılmasını yasaklayabilir veya inisiyatifi moderatöre bırakabilir.
Keza, "Bilim" ve "Felsefe" bölümlerine bakmışsınızdır. Neredeyse her konu kilitleniyor Burada inisiyatifin moderatöre verilmesinden yanayım.

Kendini bilmez arkadaşlar, karışabilir. Onları da göz ardı ederiz. Takılırlar kendi başlarına Kuralların, dışına çıkarlarsa rapor hakkımız mevcut.

Yanlış hatırlamıyorsam, dün "Havacılık" bölümünde mesaj yazanlardan birisi sizdiniz. Çok güzel bir münazara vardı. Aynısı neden yaşanmasın Tarih bölümünde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…