Sosyalist devlete geçersek ülke kalkınır mı?

Bu ülkenin tek bir ana problemi var o da eğitim diğer tüm problemlerinin sebebi de eğitim. Siz dünyanın en iyi yönetim sistemini de getirseniz dünyanın en iyi hükumetini de getirseniz. İnsanınızın eğitim seviyesi bu kadar düşük olduktan sonra kalkınamazsınız.

Üzüm üzüme baka baka kararır. Eğer sen yüzde yüz çalışkan olmayan ama yüzde yetmiş çalışkan olan bir çocuğu yüzde on çalışkan bir çocuğun yanına koyarsan elbette kötü olan iyi olanı kötü yönde etkileyecektir. Eğer derseniz iyi neden kötüyü iyi yönde etkilemesin diye. Çalışkan olmak o kadar basit bir iş değil ama tembel olmak çok basit. Lise eğitim sistemimiz bu şekilde batışa doğru gidiyor maalesef düşüncesiz bir şekilde.
Neyse çocuk liseyi bitirdi iyi bir üniversite kazandı. E ama maddi durumu elverişli değilse? Maalesef eğer yurtta yerin çıkmazsa üniversite okuyamazsın. Ve çalışkan bir beyin parasızlık yüzünden heba olur. Halbuki her üniversitede üniversitenin yüzde seksenini alabilecek şekilde yurtlar yapsa TOKİ böyle çalışkan beyinlerimiz heba olmaz.
Arkadaşlar durum çok vahim. Gerçekten önümüzde çok kötü yıllar bizi bekliyor. Eğer şuan birşeyler yapmazsak hepimiz parasızlıktan kapitalizmin işçileri olacağız. Türkiyede o kadar çok marka var ki Türk malı olmayan artık dış devletler bizi sömürmek için bizi fethetmelerine gerek yok. Biz zaten kendi paramızı haraç olarak veriyoruz onlara. Ama normal olan bizim de onlara karma ekonomik sistemde birşeyler üretip satabilmemiz lazım çünkü bu olmazsa denge sağlanmaz.
O yüzden ya sosyalimze geçip kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz üretip kendimiz için kendi fabrikalarımızda çalışıp herkes eşit ve mutlu olacak. Ya da Osmanlı gibi üretim yerine tüketimi tercih edip batacağız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı