Souls oyun önerisi

CLASTY

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, daha öncesinde sürekli souls oyunu oynamak isteyip sürekli bunu erteledim. Yakın zamanda Dark Souls 3 deneyimim oldu, oyunun yapısı gereği ve ilk deneyimim olmasından kaynaklı zorlandığımı belirtmek isterim. Onun dışında pek bir tecrübem yok. Yeni başlayan biri olarak bana önereceğiniz başlangıç seviyesi için oyun söyleyebilir misiniz? Aktif olarak konsol oyuncusuyum elimde "demon souls, Bloodborne ve Elden Ring'i Lies of P'i, Black Myth: Wukong" oyunları mevcut. Bu oyunlar arasından ya da farklı bir oyun olarak hangisinde alışmam daha kolay ve daha çok zevk alırım? Önerilerinizi bekliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

The surge serisi ve Black Myth: Wukong başlangıç için iyidir.

Daha sonra da Sekiro ve Demon souls oyna en son Lies Of P oynarsın çünkü içlerinde en zoru Lies OF P.

Konsol üzeriden oynayacaksan senin için bazı temel souls oyunlarını öneremem.
Pcden oynayacaksan soulslara giriş güzel oyunlar var ve bende böyle girdim hatta şuan soulsların en tepe zorlarından olan nioha bile başladım.
PC de oyanarim dersen ona göre öneri yapabilirim

Konsol üzeriden oynayacaksan senin için bazı temel souls oyunlarını öneremem.
PC'den oynayacaksan soulslara giriş güzel oyunlar var ve bende böyle girdim hatta şu an soulsların en tepe zorlarından olan nioha bile başladım.
PC de oyanarim dersen ona göre öneri yapabilirim.

Hocam oyunlar için beğenmedim emojisi attım ama the surge serisi çok kötü bir seri. Souls olabilir ama inanın soulslara bu oyunla başlayan bence diğer serilere de önyargıyla başlar.

Hocam evet tabii diğer oyunlara göre sönük kalıyor ama hem Kolay hem az kafa karıştırıcı hem de kısa sürüyor. O yüzden önerdim. Hem de ucuzlar bayağı PC'den oynayacaksa Epic Games'te 10-20 lira falan ikisi de.

Benim ilk oynadığım souls oyunu Lies of P'ydi, herhangi bir sorun yaşamadım, gayet keyifliydi. Giriş için önerebilirim sanırım, oyun zorluğu olarak tabii ki zor fakat DS serisi gibi bir yandan video izleyip diğer yandan oyunu oynayacağınız kadar değil.

Souls oyunlara giriş için bana göre en temel oyun Steelrising.
Boslar agresif değil ve kolay, atmosferi iyi ve oynanışı da ortalama üstü.
Bundan sonra Lords fallen oynayacaksın. Burada bosllar bir tık daha agresif ama zorluk olarak hala orta seviye yani souls zoruluğu yok.
Yine morbrid the lords of ire de alınıp oynanır. Zorluk yine soulslar gibi değil ama tadında zorluğu var.
Ardından Lies of p deneyebilirsin. Sonrasında duruma göre elden ring, dark souls, nioh hatta sekiro oynayacak kıvama gelirsin.
Ancak tavsiyem ilk iki oyunla bu türe girersen bence alışırsın ki ben böyle alıştım.

Souls oyunlarını bende sevmezdim ve keşke zamanında 50 60 tlye alsaymışım diye şuan diyorum. Eğer kaliteli ve temel basit seviye bir souls oyunu ile başlarsan zaten devamını sen isteyeceksin. Şuan kendim nioh oynuyorum ve daha başlardayım ama zoru sevdiğimi ve souslara girmek istediğimi artık biliyor ve seviyorum.

Sekiro. Buildmiş, staminaymış, karakter ağırlığıymış falan kafanı yormadan dümdüz oynarsın. Kafa yoracağın tek şey düşman zorluğu olur o da parry yapmaya ısındıkça aşırı zorlamıyor. Kolay oyun değil tabii ama alışması en kolayı Sekiro bence.

Arkadaşlar selamlar, daha öncesinde sürekli souls oyunu oynamak isteyip sürekli bunu erteledim. Yakın zamanda Dark Souls 3 deneyimim oldu, oyunun yapısı gereği ve ilk deneyimim olmasından kaynaklı zorlandığımı belirtmek isterim. Onun dışında pek bir tecrübem yok. Yeni başlayan biri olarak bana önereceğiniz başlangıç seviyesi için oyun söyleyebilir misiniz? Aktif olarak konsol oyuncusuyum elimde "demon souls, Bloodborne ve Elden Ring'i Lies of P'i, Black Myth: Wukong" oyunları mevcut. Bu oyunlar arasından ya da farklı bir oyun olarak hangisinde alışmam daha kolay ve daha çok zevk alırım? Önerilerinizi bekliyorum.
Lies of Pye zor diyen birini gördüm, ama gerçek anlamda oyun zorluğu ayarlardan değiştirilebiliyor. Zaten yeterince grind yaparsan her bossu geçersin. İlk olarak Demon’s Souls’u oyna bence; eğer Souls türü oynayacaksan önce FromSoftware oyunlarıyla başla. Yani başka şirketlerin oyunlarını en sona sakla. Kısaca: önce Demon’s Souls, ardından Dark Souls 3, sonra Dark Souls 1 ve 2’yi oynayıp bitir, en son Sekiro’yu dene. Çünkü Sekiro ayrı bir dünya ve baya zor.

Lies of P'ye zor diyen birini gördüm, ama gerçek anlamda oyun zorluğu ayarlardan değiştirilebiliyor. Zaten yeterince grind yaparsan her bossu geçersin. İlk olarak Demon's Souls'u oyna bence; eğer Souls türü oynayacaksan önce FromSoftware oyunlarıyla başla. Yani başka şirketlerin oyunlarını en sona sakla. Kısaca: Önce Demon's Souls, ardından Dark Souls 3, sonra Dark Souls 1 ve 2'yi oynayıp bitir, en son Sekiro'yu dene. Çünkü Sekiro ayrı bir dünya ve bayağı zor.

O kadar uzun bir zaman oldu ki tam hatırlamıyorum bile Lies of P'de zorluk ayarı olup olmadığı. En azından ilk çıktığı dönemde yoktu. Bosslara da sonradan güncelleme geldi ve kolaylaştı diye biliyorum zaten. Grind olayı zaten her oyun için geçerli ama Lies of P'de ne kadar Grind yaparsan yap eğer Bosslardan düşen bir New Game + silahını full seviye yapmadıysan bir anlamı yok. Yapsan bile diğer souls oyunlarındaki gibi zırh ve stat kasıp tanklaşayım da diyemiyorsun her türlü parry ve dodge atmak zorundasın yoksa aldığın hasar miktarı devasa oluyor.

Onun dışında Souls oyunları bana göre çoğu yan oyuna göre daha iyiler. Souls oyunlarından başlayan özellikle Elden Ring ile başlayan biri diğer oyunları daha sıkıcı bulacaktır.

Zaten The Surge önerme nedenim de buydu aslında. Olabilecek en basit yapıda düz bir Souls Like. Çoğu Souls oyununa göre zorluk derecesi aşırı kolay. Boss patternlerini ezberlemek çok basit. Ve hangi ekipman daha güçlü hangi stat puanını nasıl dağıtmalıyım demeden kendi oynayış tarzına göre zırh seti ve silah kuşanıp her setle rahatça bitirebileceğin yapıya sahipler.

O kadar uzun bir zaman oldu ki tam hatırlamıyorum bile Lies of P'de zorluk ayarı olup olmadığı. En azından ilk çıktığı dönemde yoktu. Bosslara da sonradan güncelleme geldi ve kolaylaştı diye biliyorum zaten. Grind olayı zaten her oyun için geçerli ama Lies of P'de ne kadar Grind yaparsan yap eğer Bosslardan düşen bir New Game + silahını full seviye yapmadıysan bir anlamı yok. Yapsan bile diğer souls oyunlarındaki gibi zırh ve stat kasıp tanklaşayım da diyemiyorsun her türlü parry ve dodge atmak zorundasın yoksa aldığın hasar miktarı devasa oluyor.

Onun dışında Souls oyunları bana göre çoğu yan oyuna göre daha iyiler. Souls oyunlarından başlayan özellikle Elden Ring ile başlayan biri diğer oyunları daha sıkıcı bulacaktır.

Zaten The Surge önerme nedenim de buydu aslında. Olabilecek en basit yapıda düz bir Souls Like. Çoğu Souls oyununa göre zorluk derecesi aşırı kolay. Boss patternlerini ezberlemek çok basit. Ve hangi ekipman daha güçlü hangi stat puanını nasıl dağıtmalıyım demeden kendi oynayış tarzına göre zırh seti ve silah kuşanıp her setle rahatça bitirebileceğin yapıya sahipler.

Benim düşüncem tam tersi, en iyisiyle başlamak. Çünkü souls-like oynamak her insana göre değil. Hele ortalama veya altı bir souls-like oynarsan hızlı sıkılırsın. Ama dediklerin de haklı. Ben daha yeni Lies of P bitirdim ve emin ol, grind yapmak işe yarıyor. Belki FromSoftware oyunları kadar çok çeşidi yok ama yeterince vaktin varsa her bossu rahat kesersin. Zaten gerek bile yok, sadece ayarlardan kolaya al. Ama bunu yapınca artık bir souls-like oynuyor musun, bilmem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı