Souls oyunlarının mantığı nedir?

koniquest

Decapat
Katılım
6 Kasım 2021
Mesajlar
876
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu oyunlarda amaç ne? Bossları kesmek mi? Sadece boss kesmek. Boss'ları kesmek için kasılacaksın sonra Boss'ları keseceksin diyorlar ama o "kasılma" tam olarak ne? Etrafta boş gezinen yaratıkları öldürüp onlardan gelen XP ve paralarla karakterimi güçlendirmek mi? Ne bu oyunların mantığı? Nasıl oynanıyor bu Souls-Like oyunları? Ben her oynadığımda amacım karakter güçlendirmeyi falan boş verip, sadece oyun zorlarsa rastgele bir şeyler basıp gidip bossları kesmek. Benim 25-30 kez deneyip kestiğim bossu arkadaşım gelip tekte kesti. Arkadaşım o Boss'a benim sahip olduğum canın iki katı cana sahipken geldi. Nasıl oynanıyor bu oyunlar öğretecek var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğunun internette haritalar üzerinde izlenecek yolla ilgili kaynakları bulunuyor. Kolaydan zora şeklinde ilerleyip bitiriyorsunuz. Bunu yaparken haliyle güçleniyorsunuz.
 
Souls like oyunlar tipik hikayeli oyunlar gibi değillerdir sana doğrudan hikayeyi anlatmazlar arka plandan anlatırlar, buna da lore denir hocam. Bu oyunların Lore'unu tek başına öğrenmek zaten çok zordur internetten yardım alman şart tabii ki de ama zaten oynayanların çoğu hikayesi için oynamıyor. Gelişmek için de gördüğün her yaratığı, Boss'u kesiceksin onlardan aldığın ruhları da karakterini geliştirmek için kullanıcaksın. İnsanların genel olarak sevme sebebi ise bossları kestiklerinde tatmin olmaları çünkü o kadar ölüyorsun ölüyorsun ama oyunun mantığını çözüp öldürünce cidden bayağı zevk alıyorsun. Sırf bu yüzden Elden Ring'in başından kalkmadan bitirdim oyun kendine çok bağladı beni.
 
Elden Ring etrafta boş gezinen yaratıkları keserek oynanmaz, o şekilde de kasılamazsın. Keşif yapıp mağaralar, mahzen mezarlar bulup onları tamamlayıp sonundaki patronu kesmen gerekiyor bu şekilde kasılırsın. Şimdiki açık dünya oyunlarında keşif denen bir şey olmadığı için keşfetmen gerektiğini dahi anlamamış olmanız normal.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı