Sound Blaster Z ve anakart optik çıkışında ses alamamak

ilkaytunar

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Logitech Z906 ses sistemim var. Optik kablo ile bağlamaya çalışıyorum ama bir türlü başaramadım.

TUF Gaming X570-Plus anakartın optik çıkışına kabloyu taktığımda, kablonun diğer ucundan kırmızı ışık gelmiyor. Bunun sebebi muhtemelen ses kartı takılı olduğu için anakart ses kartını algılamıyor olabilir. Ancak harici ses kartına taktığımda optik kablonun ucundan ışık geliyor fakat ses alamıyorum. Denediğim tüm çıkışlarda ses yok.

Bir bilgi daha: Optik kabloyla televizyona bağladığımda da çalıştıramadım. Kablo bozuk olabilir belki ama AUX kablosu da çalışmıyor, bu da enteresan.

Ses kartım Sound Blaster Z, işletim sistemi Windows 11. ses sisteminin çalıştığından eminim. Kablo sıfır ve ışık geliyor, tahminimce kablo sağlamdır. Ses sistemini servisten yeni aldım, Bluetooth ile bağlandığımda çalışıyor. Amacım optik kabloyla bağlayıp tam performans almak.

AUX ile denediğimde bilgisayardan ses aygıtını seçtiğimde, ses son açıldığında müzik ince bir sinyal sesiyle beraber mırıldanıyor. Telefondan çalsam daha yüksek ses gelir gibi bir ses var. Problem nedir, nasıl çözebilirim? Bilen biri yardımcı olursa müteşekkir olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı