Soundbar vs 5+1 ses sistemi

Tabikide 5+1 sistem.
İki televizyonum var.
Philips tv, philips 5+1 ses sistemi.
Sony tv, sony 5+1 ses sistemi.
Ayrıca yine pc de 4+1 ses sistemim var.
Sound bar tercih etmedim etmem.

5+1 sinema havasında film izlemek için iyi ama tabi kalite de önemli çok kalitesiz 5+1 lerde var piyasada.
ama filmlerde çevresel efektler önemli değil ses iyi olsun arada müzikte güzel iş çıkarsın dersen soundbar da olur.
şahsen 5+1 kullandım sony, creative marka, filmlerde evet güzel ama müzikte performansları çok kötüydü. 2+1 yani stereo sistemler müzik için çok daha iyi bana göre.

bence kararını ne için kullanacaksın hangisi daha ağır basıyor ise ona kullan.
oyun ve film için 5+1 değer

daha çok müzik ise soundbar. veya tv ile kullanmak.

Film ağırlıklı kullanacağınızı düşünerek tabi ki 5+1 sinema sistemi tavsiye ederim. Kaliteli bir 5+1 den alacağınızı zevki hiçbir soundbar veremez. Tek sorun ne yazık ki Türkiye'de çok fazla 5+1 sinema sistemi seçeneği yok.

5+1 sinema havasında film izlemek için iyi ama tabi kalite de önemli çok kalitesiz 5+1 lerde var piyasada.
ama filmlerde çevresel efektler önemli değil ses iyi olsun arada müzikte güzel iş çıkarsın dersen soundbar da olur.
şahsen 5+1 kullandım sony, creative marka, filmlerde evet güzel ama müzikte performansları çok kötüydü. 2+1 yani stereo sistemler müzik için çok daha iyi bana göre.

bence kararını ne için kullanacaksın hangisi daha ağır basıyor ise ona kullan.
oyun ve film için 5+1 değer

daha çok müzik ise soundbar. veya tv ile kullanmak.
Müziği kulaklıkla dinlemeyi daha çok seviyorum. Ses sistemini film için alacağım. Film izlerken atmosferimi güzelleştirmek istiyorum. TV'nin sesi aslında bana yeterli geliyor ama ses seviyesi konusunda ayarsız. Kısık seviyede konuşma sesleri çok kötü patlama seslerinin arasında kayboluyor. Ses seviyesini artırınca konuşma seslerini anlasam da bu sefer patlama sesleri çok fazla oluyor, rahatsız ediyor.

Müziği kulaklıkla dinlemeyi daha çok seviyorum. Ses sistemini film için alacağım. Film izlerken atmosferimi güzelleştirmek istiyorum. TV'nin sesi aslında bana yeterli geliyor ama ses seviyesi konusunda ayarsız. Kısık seviyede konuşma sesleri çok kötü patlama seslerinin arasında kayboluyor. Ses seviyesini artırınca konuşma seslerini anlasam da bu sefer patlama sesleri çok fazla oluyor, rahatsız ediyor.

Şöyle bir şey var size 5+1 uygun ancak bu dediğinizde şunu fark ettim.

Şimdiki yabancı diziler veya filmler Dolby Atmos veya DTS gibi özelliklere sahip 5+1 7+1 sistemlere göre yapılıyor bu codecler de maalesef konuşma sesleri kısık ama bir bomba veya silah ta oda yıkılıyor gibi oluyor bende 1+1 hoparlör var malum apartmanda yaşıyorum sürekli ayar yapmak zorunda kalıyorum patlamalar aşırı olunca kısmak zorunda kalıyorum kısınca konuşmalar artık yok derecesine geliyor bu sefer de çok kısık oluyor bunun sebebi 1+1 de 5+1 codec izlemek. Ve ses düzeni. Filmleri veya dizileri varsa 2.0 ses şeklinde indiryorum o zaman ses daha dengeli oluyor. Şimdi 5+1 hoparlör alıp bunu 5+1 codec hele ki DTS veya Dolby gibi codec varsa efektleri aşırı sert alacaksınız bunu söyleyeyim. Konuşma sesleri biraz geri planda kalıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı