Source 2 motoru CS:GO'ya kalıcı olarak mı gelecek?

Biraderim sana son kez anlatıyorum. Lütfen beni bir daha etiketleme anladığından iyice emin olmadan.

Eki Görüntüle 1694288

Bak bu twitin ingilizcesi, ne diyor orada?

"CS:GO released a new case yesterday, as a result the concurrent players peak was broken.
The previous record was 1,308,963 players in April 2020."

"CS:GO dün yeni bir kasa yayınladı ve bunun sonucu olarak EŞ ZAMANLI OYUNCU ZİRVESİ REKORU KIRILDI. Önceki rekor 1,308,963 oyuncu ile Nisan 2020'de kırılmıştı."

Yani aynı anda, aynı zaman diliminde, aynı saniyede sunucuyla paket alışverişi yapan oyuncu sayısı rekoru kırılmış. Çok basit bir cümle.

Bir bakkaldan dün aynı anda 50 kişi alışveriş yapmış ve o 50 kişi bakkalın zirvesiymiş. Bugün aynı anda 60 kişi alışveriş yapmış şimdi de 60 kişi zirvesi olmuş.

Eki Görüntüle 1694289

Eş zamanlı oyuncu ne demek bunu da sana

Zaten anlattım. Anlamadın, üstüne fotoğraf attım.

Sonra sana sözlük anlamlarını attım, anlamadın örnekler verdim. Dedim ki;

Gene anlamadın, en son dedim ki;

Ama görüyorum ki gene anlamamışsın. İngilizce seviyem C1, ay sonunda tekrar YDS'ye gireceğim seni de bilgilendiririm dil sonucumla ilgili. İngilizce hocama söylediğin şeylerin hepsi sanıyorum Türkçe hocana söylenmeli.

Monthly karşılaştırmayla ilgili tartışılmazken çıkıp beni şoke etmiş gibi davranman biraz acınasıydı valla ne yalan söyleyeyim. Örnek verdiğim twit şubat ayında atıldı, CS'ye yeni kasa ve içerikler geldi dolayısıyla monthly olarak Şubat'ta zaten Valorant'ı geçerdi. Valorant'a bu ay yeni episode geldi bu ay da Valorant revaçta olacak mesela. Canım benim öpüyorum yanaklardan, 11 ayın İngilizcesini öğrenmekle başlayalım şimdi daha sonra sitelerde tarih aralığını ayarlamayı öğreneceğiz sırasıyla hepsi. Concurrent, peak kavramları falan çok kafa karıştırdı sizin.

Hadi tamam siz kazandınız tartışmayı vallahi etiketlemeyin artık beni siteye girdikçe yazdıklarınızı okuyup "kudurmayayım" ashdjasklfnkls. Öpüyorum sizi, hadi gittim ben. Bi daha etiketlerseniz mesajınıza tepki bırakıp giderim valla.
Hala eş zamanlıyı anlatıyorsun. Kardeşim Valorant'ta öyle bir veri yok. Hala 6 milyon diyorsun, yok öyle bir veri. Hadi diyelim 6 milyon olsun nasıl 18 milyon olabiliyor o zaman aylık oyuncu sayısı?

Valorant'a bu ay yeni episode geldi bu ay da Valorant revaçta olacak mesela.
Git bi bak bakıyım verilerine çok güvendiğin siteye 20 milyonu hiç görebilmiş mi? İlk defa mı geliyor oyuna episode da bu sefer çok oynanacak? Hala aynı şeyleri saçmalıyorsun.

Biraderim sana son kez anlatıyorum. Lütfen beni bir daha etiketleme anladığından iyice emin olmadan.

Eki Görüntüle 1694288

Bak bu twitin ingilizcesi, ne diyor orada?

"CS:GO released a new case yesterday, as a result the concurrent players peak was broken.
The previous record was 1,308,963 players in April 2020."

"CS:GO dün yeni bir kasa yayınladı ve bunun sonucu olarak EŞ ZAMANLI OYUNCU ZİRVESİ REKORU KIRILDI. Önceki rekor 1,308,963 oyuncu ile Nisan 2020'de kırılmıştı."

Yani aynı anda, aynı zaman diliminde, aynı saniyede sunucuyla paket alışverişi yapan oyuncu sayısı rekoru kırılmış. Çok basit bir cümle.

Bir bakkaldan dün aynı anda 50 kişi alışveriş yapmış ve o 50 kişi bakkalın zirvesiymiş. Bugün aynı anda 60 kişi alışveriş yapmış şimdi de 60 kişi zirvesi olmuş.

Eki Görüntüle 1694289

Eş zamanlı oyuncu ne demek bunu da sana

Zaten anlattım. Anlamadın, üstüne fotoğraf attım.

Sonra sana sözlük anlamlarını attım, anlamadın örnekler verdim. Dedim ki;

Gene anlamadın, en son dedim ki;

Ama görüyorum ki gene anlamamışsın. İngilizce seviyem C1, ay sonunda tekrar YDS'ye gireceğim seni de bilgilendiririm dil sonucumla ilgili. İngilizce hocama söylediğin şeylerin hepsi sanıyorum Türkçe hocana söylenmeli.

Monthly karşılaştırmayla ilgili tartışılmazken çıkıp beni şoke etmiş gibi davranman biraz acınasıydı valla ne yalan söyleyeyim. Örnek verdiğim twit şubat ayında atıldı, CS'ye yeni kasa ve içerikler geldi dolayısıyla monthly olarak Şubat'ta zaten Valorant'ı geçerdi. Valorant'a bu ay yeni episode geldi bu ay da Valorant revaçta olacak mesela. Canım benim öpüyorum yanaklardan, 11 ayın İngilizcesini öğrenmekle başlayalım şimdi daha sonra sitelerde tarih aralığını ayarlamayı öğreneceğiz sırasıyla hepsi. Concurrent, peak kavramları falan çok kafa karıştırdı sizin.

Hadi tamam siz kazandınız tartışmayı vallahi etiketlemeyin artık beni siteye girdikçe yazdıklarınızı okuyup "kudurmayayım" ashdjasklfnkls. Öpüyorum sizi, hadi gittim ben. Bi daha etiketlerseniz mesajınıza tepki bırakıp giderim valla.
Boşuna uğraşmışsınız bu forumda azılmayacak kadar CS:GO fanı çok fazla var anlayacakları sanmıyorum.

Valve oyunlarına her zaman sağlam optimizasyon yapar. Şu anda açıp CSGO'yu Türkiye'de erişilebilir herhangi bir PC ile en az 30 FPS alırsınız. Yeterli değil tabii ki ama Valorant gibi bir oyun değil netice de, çok daha iyisi var burada. Yüksek ihtimalle Source 2 ile performans optimizasyonu yapılacak daha iyi bir şekilde. Valorant nasıl ki kötü sistemde bile çalışıyor, CSGO da öyle neden olmasın. Yani benim düşüncem Source 2 ilk etapta temel değişikliklerle gelir, sonradan güncellemelerle genişletirler. Çok büyük bir beklentide olmamak gerekli bu güncellemeden ilk etapta.

Source 2 denilen gibiyse yüksek grafikli falan olacaksa düşük sistemler oyunu oynayamayacağı için yavaş yavaş ölecek oyun.
Çok anlamsız ve dayanaksız bir yorum. Valorant'tan daha ağır olmayacaktır modern motor yüksek sistem gereksinimi demek değil DOTA 2 de Source 2 kullanıyor 3060'ı olmayan giremiyor mu?

Okuduğunuz gibi aynen.

Sistemim orta sayılır ama bakacağız artık çıktıgında.
Şu anda 250 FPS alan birisinin düşeceği en kötü değer 225 falan olur. Belki de FPS yükselir. Valve bu işlerde gayet tecrübeli.

Hocam pardon da neye göre kıyaslama yapmamızı istiyorsun Steam'da olmayan bir oyun ile CS:GO'yu?

Bütün zamanların en yüksek anlık oyuncu noktasında bile Valorant CS:GO'yu 6'ya katlamış.
Eki Görüntüle 1694161
Eki Görüntüle 1694165

Valorant VCT ile birkaç gün arayla yapılan iki büyük turnuva izleyici sayısı;
Eki Görüntüle 1694173

Bu da Valorant bünyesinde yapılan VCT 2023'ün Sao Paulo ayağı turnuvası istatistikleri. Neredeyse 2 katı izleyici edinmiş. Bu sayı daha VCT sezonu bitmeden elde edilen sayı. Bunun daha kaç tane ayağı olacağını şu an hatırlamıyorum ama Valorant Champions 2023 ile bitecek.*

Eki Görüntüle 1694164

2022 Twitch. TV izlenme sayıları kaynak, forbes. izlenme saatine göre.
  1. Grand Theft Auto V (1.82 billion)
  2. League of Legends (1.77 billion)
  3. Valorant (1.3 billion)
  4. Apex Legends (845.3 million)
  5. Minecraft (795.4 million)
  6. Counter-Strike: Global Offensive (768.5 million)
  7. Fortnite (738.5 million)
  8. DotA 2 (653.5 million)
  9. Mobile Legends: Bang Bang (572.8 million)
  10. Call of Duty: Warzone (559.3 million)

Buyur sana üç farklı alanda Valorant'ın CS'den daha popüler bir oyuna evrildiğini gösterdim. 24 saat içinde maksimum ~1 milyon 300 bin kişiye erişen bir oyun nasıl 24 saat içinde 5 milyon oyuncuya** erişen oyundan daha çok oyuncu kazanmış olabilir bir ay içerisinde?

Riot nasıl DotA'nın yavaş mekaniklerinin üstüne hızlı bir oyun tarzıyla toprak attıysa CS:GO'nun da üstüne aynı şekilde toprak attı. Kabul etmek çok zor değil.

Bu şirketin bir dönem resmi olmayan rakamlara göre günlük 32 milyon kişiden etkileşim kazanan League of Legends'ın yaratıcısı olduğunu unutmamak lazım. Sadece yarısı Valorant oynamaya karar verse CS'nin çoooook uzun bir süre kıramayacağı peak oyuncu rekoru kırarlar.

* Bu da VC 2023 istatistikleri. Aynı sene CS:GO Rio Major 1, 428, 993 izleyici, CS:GO Antwerp Major 2, 113, 610 izleyici aldı.Eki Görüntüle 1694177
**Tracker.gg üzerinden takip edilen oyuncu sayısına göre.

Kimsenin CS ve Half-Life serilerine yüz çevirip çocukluğuna, gençliğine ihanet edecek hali yok ama sayılar ortada. Riot Valve ile verdiği FPS ve MOBA savaşını kazanalı çok oldu, şimdi sıra MMORPG türünde liderliğe oynamak.

Dostum Valorant anlık en fazla 500-700K arası oynanıyor. Saçma sapan istatistikleri buraya atma bence. CS:GO da anlık olarak neredeyse her dakika 1 milyon üstü. Senin attığın saçma sapan istatistikte, bir gün veya bir ay içerisinde oyunda bulunan oyuncuları gösteriyor. Twitch izlenmesiyle falan bu işler belirlenmez, Valorant herkese parayı basmasaydı şu anda twitchde 10bin izlenmiyor olurdu. CS:GO'daki 1.3M verisi anlık, yani şu anda oyunda kaç kişi varsa onu gösteriyor. Valorantta bu değer 500B falan, açıklanmıyor rezil olmamak için tahminen.

Son düzenleme:
Çok anlamsız ve dayanaksız bir yorum. Valorant'tan daha ağır olmayacaktır modern motor yüksek sistem gereksinimi demek değil DotA 2 de Source 2 kullanıyor 3060'ı olmayan giremiyor mu?

15 FPS oynamayı seven biri oynamak isterse oynar niye giremesin.

O da olmazsa CS Source'a da geçebiliriz. Sonuçta:
CS (1.6 + GO) = CS Source.

CS:GO mekanikleri değişirse oyunu çok özliyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı