Soy bağı ile Bulgar vatandaşlığı nasıl alınabilir?

Kösteback

Centipat
Arkadaşlar selam anne tarafım Bulgaristan göçmeni ve kimlikleri var anneannem her yıl Bulgaristan'a gider fakat annem son 15-20 senedir Bulgaristan'a gitmemiş ve kimliğinin artık geçersiz olduğunu söylüyor. Ben Bulgar kimliği almak istiyorum. Biraz araştırdım fakat tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum. Harçlıklarımı biriktirdim ve elimde şu an 10000 TL civarı bir para var. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Daha önce soy bağı ile vatandaşlık alan var mı ve ne gibi konulara dikkat etmeliyim?

Bulgaristan'da doğup, Türkiye'ye göç eden kişiler, vatandaşlık başvurusu yapabiliyorlar. Vatandaşlığını alanlar ise çocuklarını ve torunlarını Bulgaristan vatandaşlığına geçirebiliyor. Yani dedeniz veya dedenizin babası Bulgaristan'dan göç etmiş biriyse, geçmişte orada yaşadığını kanıtlayacak belgeleri hazırlamanız durumunda bulgar vatandaşlığı alma hakkınız vardır. En üst soydan başlayarak Bulgaristan vatandaşlığı sırayla alınabilir. Öncelikle göç eden kişinin bulgaristan'da nüfüsta hala vatandaş olarak kayıtlı olup olmadığının sorgulaması yapılmalıdır. Eğer vatandaşlığı ile ilgili olumlu cevap gelirse sırayla önce çocukları, sonra torunları ve daha sonra torunlarının çocukları bulgarsitan vatandaşı olabilir.

Bulgaristan'da doğup, Türkiye'ye göç eden kişiler, vatandaşlık başvurusu yapabiliyorlar. Vatandaşlığını alanlar ise çocuklarını ve torunlarını Bulgaristan vatandaşlığına geçirebiliyor. Yani dedeniz veya dedenizin babası Bulgaristan'dan göç etmiş biriyse, geçmişte orada yaşadığını kanıtlayacak belgeleri hazırlamanız durumunda bulgar vatandaşlığı alma hakkınız vardır. En üst soydan başlayarak Bulgaristan vatandaşlığı sırayla alınabilir. Öncelikle göç eden kişinin Bulgaristan'da nüfüsta hala vatandaş olarak kayıtlı olup olmadığının sorgulaması yapılmalıdır. Eğer vatandaşlığı ile ilgili olumlu cevap gelirse sırayla önce çocukları, sonra torunları ve daha sonra torunlarının çocukları bulgarsitan vatandaşı olabilir.

Çok teşekkürler anneannem her yıl bulgaristana gider gelir ve Bulgaristan'dan aldığı dul maaşı ile bir şeyler getirir ayrıca annemin kimliğini buldum ve 2010 yılında kimliğinin süresinin dolduğunu gördüm kimliği yeniletirsem annem üzerinden vatandaşlık alabilirim değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı