Soyadım Neden Konya?

Tyler Deinsburg

Hectopat
Daha fazla  
NOT: Bu yazıyı neden yazdığımı bilmiyorum, maksat muhabbet.

Öncelikle belirteyim Konya’lı değilim aslen Tokat’lıyım. Hiç bu konuyu düşünen oldu mu aranızda? Ben bu konuyu düşünmeye başladığımda 4. sınıftaydım, şöyle böyle 8-9 sene önce. 4. sınıfta resim hocam vardı Ahmet Önal işte demişti mesela benim soyadım şöyle gelmiştir dedi. Mesela dedesi kimlik alırken o an ki görevli şu dedeyi öne alalım demiştir falan oradan gelmiştir. J İşte bende bu olaydan sonra bu konuyu düşünmeye başladım ve 2012 senesinin yazında bir sonuca ulaştım. Bir gün evde boşboş TV izlerken bir belgesele denk geldim balkan savaşlarını anlatan. Bu arada unutmadan söyleyeyim bizim ta eski dedemin dedesi falan Bosna Hersek göçmeni yani kısmen Bosnağız. Neyse işte Balkan Savaşı sonucunda birçok Bosna Hersek’li vatandaş Türkiye Konya-Ankara yani İç Anadolu bölgesine göç etmiş. Bu savaşta yanlış hatırlamıyorsam 1912-1920 yılları arası olmuş. Soyadı kanunu ise şöyle ‘’ 21 Haziran 1934 tarihinde kabul edilmiş, 2 Temmuz 1934 günüResmi Gazete'de yayımlanmış ve 2 Ocak 1935′te yürürlüğe girmiştir.’’ yani sonuç olarak; dedemin dedesi savaştan sonra Konya’ya göç etmiş ve bizim soyadımız buradan gelmiş. Eğer sizde bu konuyu merak ediyorsanız ya da bir sonuca ulaştıysanız yorum olarak yazın lütfen.

@Neşeli Enginar bey, nedense sizi görmeden, size karşı kanım kaynıyor.:D

Gerçi Sosyal'deki tüm üyelere karşı derin hisler besliyorum ya... Çok ciddiyim! Sosyal'deki üyelerin büyük bir çoğunluğunu öz kardeşlerimmiş gibi seviyorum.

@Neşeli Enginar bey, nedense sizi görmeden, size karşı kanım kaynıyor.:D

Gerçi Sosyal'deki tüm üyelere karşı derin hisler besliyorum ya... Çok ciddiyim! Sosyal'deki üyelerin büyük bir çoğunluğunu öz kardeşlerimmiş gibi seviyorum.
Abi bende seni çok seviyorum ya. Öyle çok tanıdığım yok sosyalde ama bilindik insanlardan seni çok seviyorum :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı