Rehber SP Flash Tool ile GSI ROM Kurma

Selam,
Bugün SP Flash Tool ile GSI ROM kurmayı göstereceğim.
Adım 1:
Telefonunuz stock ROM dosyasını bulun.
Örnek:

Adım 2:
SP Flash Tool uygulamasını çalıştırın.
SP Flash Tool indirme linki:
Choose yazana basıp scatter dosyamızı seçelim.

Adım 3:
Stock ROM'daki System. İmg ile GSI ROM'daki System. İmg dosyalarını yer değiştirelim.
Göstermelik olarak atmış olduğum dosyanın adını farklı bir şey yapın. Sonra Stock ROM klasöründen system.img dosyasını silin ardından O dosyanın adını system.img yapalım.

Adım 4:
En son böyle bir görüntü oluşmalı. System yazısına tik attıktan sonra Download diyerek start verelim.
Download tuşuna basmadan önce telefonu tamamen kapatalım sonra download tuşuna basalım.

Adım 5:
Böyle bir pencere çıktıysa karşınıza işlem bitmiştir. Telefonu şarj kablosundan çıkarıp açın.

Aklınıza takılan her türlü soruyu sorabilirsiniz.
Tüm sorumluluk kendinize aittir. Telefonun bozulması durumunda Şahsım ve Technopat Sosyal sorumlu değildir.

Son düzenleme:
Elinize sağlık.

Hocam anladığım kadarıyla Odin gibi bir şey. Öyleyse telefon alınca kullanacağım.

Hocam tüm GSI ROM'lar bu şekilde kuruluyor mu? ROM işlerinde telefonun brick olması çok saçma sebeplerden olabiliyor biliyorsunuz. Konunun altına kendi riskinizi alarak yapın diye yazın isterseniz. Sonradan kafanız ağrımasın.

Evet biliyorum. 100'den fazla ROM kurmuşluğum var.

Ben de çok ROM kuruyorum fakat gsı değil. Genel olarak GSI kuranların söylediği ısınma ve pil tüketimi fazlalaşması benim hevesimi kaçırıyor. Bir de Snapdragon işlemcili telefonum, MediaTek kanadında ROM port işleri daha kolay olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…