Çözüldü Spam mail gerçek midir?

• Konuyu başlatan Cyra
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 345
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cyra

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Perşembe günü yabancı uzantılı bir mail gelmiş; bunu bugün görüyorum. Mailde, yetişkin içerikleri izlemeyi sevdiğimi ve bunları izlerken kaydımı aldıklarını; ayrıca mailimin bulunduğu her cihaza eriştiklerini, kamera, mouse, mikrofon gibi aygıtların kontrolünün kendilerinde olduğunu söylüyorlar. Mesajlaşma uygulamalarım ile kişilerimle paylaşacaklarını da belirtiyorlar.

1460 dolar para istiyorlar ve Bitcoin adresi vermişler. Sizce endişelenmeli miyim? Spam klasörüne düşmüş ancak “yüksek öncelik” olarak gözüküyor. Mail hesabımı kapatsam ve cihazlarımı bu mailden arındırsam bu gibi maillerden kurtulur muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dolandırıcı hocam, aynı taslak maili yüzlerce kez gördüm. Engelleyin geçin.
Merhaba arkadaşlar. Perşembe günü yabancı uzantılı bir mail gelmiş; bunu bugün görüyorum. Mailde, yetişkin içerikleri izlemeyi sevdiğimi ve bunları izlerken kaydımı aldıklarını; ayrıca mailimin bulunduğu her cihaza eriştiklerini, kamera, mouse, mikrofon gibi aygıtların kontrolünün kendilerinde olduğunu söylüyorlar. Mesajlaşma uygulamalarım ile kişilerimle paylaşacaklarını da belirtiyorlar.

1460 dolar para istiyorlar ve Bitcoin adresi vermişler. Sizce endişelenmeli miyim? Spam klasörüne düşmüş ancak “yüksek öncelik” olarak gözüküyor. Mail hesabımı kapatsam ve cihazlarımı bu mailden arındırsam bu gibi maillerden kurtulur muyum?
buna kananlar varmı hiç inandırıcı gelmiyor.

Ben bu maili görünce gülmekten ölüyorum öyle bir kolpa ki.

Arkadaşlar gelen mailin uzantısı benim ismim soyismim ile başlayıp. “systemmember.onmicrosoft”diye devam eden bir bağlantı var. Discord hacklenme olayı olduktan sonra bu mail geldi ve mailim Discord'a kayıtlı olan mail yani bağlantılı okduklarını düşünüyorum. Maili kopyalanaya çalıştığımda ve bir yere yapıştırınca random harfler çıkıyor ve yapıştıtamıyorum yine de spam maildir değil mi?
Tonlarca açık var hocam normal bazenleri spam'a bile düşmeyebilir o zamanlar mailin yanında mavi tik varmı bakacaksın.

Proton mail'e geçmenizi öneririm mail'in reklam firmalarına satıldığı için gelmemesi imkansız gibi birşey.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı