Speed Switch klavye tavsiyesi

Oktay Topraklı

Hectopat
Daha fazla  
Bir Fortnite oyuncusuyum ve klavyem Microsoft digital keyboard 1.0a. 12 yıldır kullanıyorum neredeyse ve bu oyuncu hem yavaş hem tuşlara tam hakim olamıyorum. Sizden isteğim olabildiğince hızlı Switch'lere sahip olan bir klavye önerisinde bulunmanız. F/P oranı yüksek olduktan sonra fiyat önemli değil. K83 alacaktım sesten dolayı red Switch bakıyordum ve maalesef stokta kalmadı. Ardında ASUS TUF Gaming K7'yi gördüm LK Switch'e sahipmiş sanırım ve 0.2 ms gibi çok hızlı bir klavyeymiş.

Araştırırken forumdan bir arkadaşın konusunda Bloody B640'ı tavsiye ettiklerini gördüm ve 300 TL civarı güzel bir fiyata sahip. Belki bilmediğim bu fiyat civarında daha güzel bir klavye vardır diye konu açmak istiyorum. Dediğim gibi oyunda kendimi geliştirebilmek için daha performanslı bir klavye arayışındayım kısaca. Modele göre indirim kovalamayı düşünüyorum. Tercihen klik sesi olmayan yani mavi Switch gibi sesli bir klavye istemiyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

Benim durumum hemen hemen aynı 1 haftadır bozuk klavye ile idare ediyorum ğecen hafta itopyada indirim vardı fazla bilgim olmadığından almak istemedim bende 300-500 arası klavye bakıyorum çok ses çıkarmasın evdekiler rahatsız olmasın 😂😂😂

@OtoburPirana Hocam rahatsız ettiysem kusura bakmayın. Bu konuda bilgili olduğunuzu biliyorum, bize engin tecrübe ve bilgilerinizle yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Mesela Bloody B740 A yı keşfettim yeni olarak yine aynı switchlere sahip güzel bir klavye olarak görünüyor. Siz ne der neyi tavsiye edersiniz acaba?

B740a b640 a göre bilek desteği daha geniş ve ışıklandırma gökkuşağı şeklinde. Benim tercihim aydınlatma olarak tek renk olurdu çünkü b740 modelinin aydınlatma renkleri sabit her sıra farklı renk yanıyor ve değişmiyor. B640 da USB uzatma özelliği var esktradan b740 da bu varmı hatırlamıyorum.

Razer kullandım 3 sene boyunca blackwindow 2014 yeşil sivic memnundum sesi ne fazla yüksek ne kısık üstüne pekmez döküldü temizledim olmadı yıkadım kuruttum oldu dedim çalışmayan tuşlar oldu fönle iyice kurutayım derken tuşlar eridi şimdi tek renk mi RGB alayım 1 cisi 2 cisi ise 500 TL verilirmi

B740a b640 a göre bilek desteği daha geniş ve ışıklandırma gökkuşağı şeklinde. Benim tercihim aydınlatma olarak tek renk olurdu çünkü b740 modelinin aydınlatma renkleri sabit her sıra farklı renk yanıyor ve değişmiyor. B640 da USB uzatma özelliği var esktradan b740 da bu varmı hatırlamıyorum.
Teşekkürler hocam peki genel olarak konuda bahsettiğim ürünlerden ya da farklı bir tavsiyeniz varsa o da olur hangisini tavsiye ederdiniz? Ya da f/p oranı olarak hangisi en başarılı?
Özellikle Asus Tuf Gaming ile B640 B740 A arasında kaldım diyebilirim, Asus'u sanırım en ucuz 480 e görmüştüm indirim döneminde. Malesef diğer iki klavyeyi bilmediğim için araştıramamıştım kaça kadar düşüyorlar ama. Birini karar verip indirim yakalayana kadar beklemeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
B640 260 liraya düşmüştü hem Amazon hem de Hepsiburada da.
B740 300 civarı idi sanıyorum ama emin değilim.
640 ile 740 arasında seçim yapacak olsam 640 seçerdim. Fakat ben çoğunlukla oyun amaçlı düşünüyorum eğer yazma da yapacaksanız geniş bilek desteği bir avantaj olur, o zaman 740 daha mantıklı.

Asus için 480 lira iyi fiyat diyebilirim sonuçta aynı klavye değiller belli başlı farkları var fiyat önemli ise 640 öneririm. Fiyat pek önemli değil derseniz Asus daha iyi bir seçenek. RGB aydınlatma ve Asus yazılım desteği ve kalitesi var, tasarımı çok sade ve bilek desteği çok konforlu. Tuştakımı bile oldukça kaliteliydi.

B640 260 liraya düşmüştü hem Amazon hem de Hepsiburada da.
B740 300 civarı idi sanıyorum ama emin değilim.
640 ile 740 arasında seçim yapacak olsam 640 seçerdim. Fakat ben çoğunlukla oyun amaçlı düşünüyorum eğer yazma da yapacaksanız geniş bilek desteği bir avantaj olur, o zaman 740 daha mantıklı.

Asus için 480 lira iyi fiyat diyebilirim sonuçta aynı klavye değiller belli başlı farkları var fiyat önemli ise 640 öneririm. Fiyat pek önemli değil derseniz Asus daha iyi bir seçenek. RGB aydınlatma ve Asus yazılım desteği ve kalitesi var, tasarımı çok sade ve bilek desteği çok konforlu. Tuştakımı bile oldukça kaliteliydi.
Hocam çok teşekkür ediyorum, güzel fikirleriniz için. Evet sırf oyun için. Sanırım B740 da click sesi varmış mavi switch gibi o yüzden onu eliyorum. B640 ile ASUS arasında indirim döneminde neredeyse iki katı fark var, eğer indirimde 260 civarına bulursam Bloody almaya çalışacağım. Hız ve kullanımda çok fark olmayacak diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı