Speedtest multi vs Single connection

Takumiii

Kilopat
Yer
Akina Dağı
Daha fazla  
Multi ile hız testi yaptığımda 68 Mbps download 5 Mbps upload gösteriyor fakat Single ile hız testi yaptığımda 32 Mbps download 4 Mbps upload gösteriyor. Hangisi asıl internet hızım?

Fakat Steam üzerinden oyun indirirken 4 Mb/S ile indiriyor. Normalde 8 olması gerekmiyor muydu?

Evet fakat Steam indirme hızınızı başka etkenler düşürüyor olabilir, Speedtest üzerinde doğru olan multi connection. NPerf üzerinden de test yapabilirsiniz. Çözüm işaretlerseniz çok sevinirim, internet hızınızın düşüklüğü ile ilgili başka konu açarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Evet fakat Steam indirme hızınızı başka etkenler düşürüyor olabilir, Speedtest üzerinde doğru olan multi connection.
Anladım. Bahsettiğim hızla indirdiği için Single connection doğrusu sanmıştım fakat değilmiş. Teşekkürler. Peki bu steam'in indirme hızını artırmak için ne yapabilirim ?

Anladım. Bahsettiğim hızla indirdiği için Single connection doğrusu sanmıştım fakat değilmiş. Teşekkürler. Peki bu Steam'in indirme hızını artırmak için ne yapabilirim?

Steam ayarlarında indirme bölgenizin size en yakın yer olduğundan emin olun, internetinize başka kişiler bağlanıyorsa onlarla da alakalı olabilir, Ping değerinize bakarak bunu anlayabilirsiniz. Görev yöneticisi'nden ağınızı başka kullanan program olup olmadığını da görebilirsiniz.

Steam ayarlarında indirme bölgenizin size en yakın yer olduğundan emin olun, internetinize başka kişiler bağlanıyorsa onlarla da alakalı olabilir, Ping değerinize bakarak bunu anlayabilirsiniz. Görev yöneticisi'nden ağınızı başka kullanan program olup olmadığını da görebilirsiniz.
Sanırım sorunun nedeni internete aynı anda bağlanan kişiler. Evde benden başka internete girenler de oluyor. Hâl böyle olunca elbette düşüş olabilir diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı