Spider-Man 2 ön siparişe ne zaman açılacak?

Daha fazla  
Bu oyunun ön sipariş fiyatı ne zaman açıklanacak bilen ya da tahmini olan var mı? Sony abimiz çıkacağı günün son saatlerine kadar açmamayı iyi sever. 3 ay sonra çıkacak olan The Last of Us Part 2'nin bile fiyatı açıklandı. Ki oda sırf dizinin 2. fragmanı paylaşıldı ve hype yarattığı için insanları satın almaya teşvik etsin diyeydi. 2 haftası kaldı oyunun hala inatla fiyatını açıklamıyorlar. Sanki devlet sırrı da saklıyorlar. Standart 60 Deluxe 70 olacak belli. İlk oyundan daha ucuza çıkamazlar bence çünkü Deluxe sürümü var. Hadi last of 2 ve Ragnarok öyle çıktı ama onlar düz oyun olarak çıktı bunların ise Deluxe paketleri var. Hala Sony abimizin keyfini bekliyoruz. Instagram'daki playstationtürkiye de tamamen bomboş bir kanal. Yorum atıyon yanıt vermiyorlar, gidiyorlar Kratos'un eski hali ve 2018 halini koyup ocak-aralık ayı bizler için böyleydi diye içerikler paylaşıyorlar. Bu mu şimdi koskoca PlayStation'ın ülkemizde ki temsilcisi. Rastgele bir oyun hesabından farkı kalmamaya başladı. Bir haber niteliğinde hiçbir şey yok. Şu gün şu oyun gelecek, şu oyunun ön siparişe açılmasına şu kadar kaldı falan yok öylece varlar.

Öncelikle Sony'i suçlamak bir hata çünkü ön sipariş tarihini Sony belirlemiyor. Insomniac ve Nixxes belirliyor. Insomniac geçen haftadan beri ne zaman ön siparişe açılacak sorularına "Partnerlerimizle birkaç bir şeyi düzeltiyoruz. Önümüzdeki günlerde açacağız." diye yanıt veriyor. Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri akşam 7 ve akşam 9'da Steam'i kontrol et. Bu günlerde ve bu saatlerde açılırsa açılır yoksa açılmaz.
Onun dışında Sony'nin PC'ye getirdiği oyunlarda ön siparişi geç açılan oyunlar sadece Spider-Man oyunları. Diğer Sony markaları ön siparişe oyunun çıkmasına çok uzun bir süre kala açılıyor.

Spider-Man 2'nin ön siparişe açılmasını bekleyenlerdenim diyebilirim ve yüksek fiyattan çıkması şaşırtmaz ama bu kadar ön siparişi bekletilen çıkacağı gün yaklaşmasına rağmen halen ön siparişe açılmayan oyun tamam yapımcı ekipte sıkıntılar çıkmış olabilir ama ön siparişe bu kadar geç açılması fikrime göre saçma sonuçta çıkış vakti çok yaklaştı ve bu kadar bekletilmesini saçma bulduğumu söyleyebilirim.

Spider-Man 2'nin ön siparişe açılmasını bekleyenlerdenim diyebilirim ve yüksek fiyattan çıkması şaşırtmaz ama bu kadar ön siparişi bekletilen çıkacağı gün yaklaşmasına rağmen halen ön siparişe açılmayan oyun tamam yapımcı ekipte sıkıntılar çıkmış olabilir ama ön siparişe bu kadar geç açılması fikrime göre saçma sonuçta çıkış vakti çok yaklaştı ve bu kadar bekletilmesini saçma bulduğumu söyleyebilirim.

Ben hep böyle bulmuşumdur zaten. Maaşım bitti ve Spider-Man 2'nin çıkacağı aklıma geldi. Kış indiriminde aldığım oyunlardan birkaç tanesini iade etmek zorunda kaldım sırf Spider-Man'i alabileyim diye. Başta fiyatını açsalar indirimde oyun almaz bunu alırım beklerim köşede. Daha kasım aylarına yeni girmişken mart-nisan ayı çıkacak bir oyun vardı adını unuttum ta 4-5 ay önceden fiyatını açmışlardı. Bu kadar bekletmenin anlamı yok devlet sırrı gibi saklıyorlar. Sonuçta fiyatı belirlemek oyun hakkında bir şeyi değiştirmez. Oyunda sorun olur bir şey olur ertelenir eyvallah da oyunun fiyatı ile oyunda oluşan problemlerin hiçbir bağlantısı olamaz.

Öncelikle Sony'i suçlamak bir hata çünkü ön sipariş tarihini Sony belirlemiyor. Insomniac ve nixxes belirliyor. Insomniac geçen haftadan beri ne zaman ön siparişe açılacak sorularına "partnerlerimizle birkaç bir şeyi düzeltiyoruz. Önümüzdeki günlerde açacağız." diye yanıt veriyor. Salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri akşam 7 ve akşam 9'da Steam'i kontrol et. Bu günlerde ve bu saatlerde açılırsa açılır yoksa açılmaz.
Onun dışında Sony'nin PC'ye getirdiği oyunlarda ön siparişi geç açılan oyunlar sadece Spider-Man oyunları. Diğer Sony markaları ön siparişe oyunun çıkmasına çok uzun bir süre kala açılıyor.

Haklısında dostum da oyunda olan herhangi bir şey fiyattan bağımsızdır. Örnek optimizasyon kötüdür ama fiyat kapalıdır mesela bu saçma olur. Oyun sorunlu ise ertelersin. Ama fiyatın bunlar ile hiçbir bağlantısı yok. Neden peki nisan ayında çıkacak olan Last of Us part 2'nin fiyatı birkaç gün öncesinden tak diye açıldı. Until Dawn PC'ye geldi oyun ön yüklemeye bile açılmadı. Benim o kadar iyi bir internetim yok oyunu çıktığı günden 1-2 gün önce falan aldım çünkü o zaman açıldı fiyatı. Nette kötü olunca oyunu indirdim birkaç gün sonra oynama fırsatı bulabildim.

Haklısında dostum da oyunda olan herhangi bir şey fiyattan bağımsızdır. Örnek optimizasyon kötüdür ama fiyat kapalıdır mesela bu saçma olur. Oyun sorunlu ise ertelersin. Ama fiyatın bunlar ile hiçbir bağlantısı yok. Neden peki nisan ayında çıkacak olan Last of Us part 2'nin fiyatı birkaç gün öncesinden tak diye açıldı. Until Dawn PC'ye geldi oyun ön yüklemeye bile açılmadı. Benim o kadar iyi bir internetim yok oyunu çıktığı günden 1-2 gün önce falan aldım çünkü o zaman açıldı fiyatı. Nette kötü olunca oyunu indirdim birkaç gün sonra oynama fırsatı bulabildim.
Ben fiyattan mı bahsettim hocam? Öyle bir fiyattan bahsetmişim gibi yazmışsınız ki yazımı dönüp geri okudum.
Bir de hatanız var. Until Dawn çıkmasına 1-2 gün kala ön siparişe açılmadı. 1 buçuk ay kala açıldı.

Ha bu arada oyunun erteleneceğini düşünüyorsanız hayır. Insomniac bir ertelemenin söz konusu olmadığını söyledi.

Ben fiyattan mı bahsettim hocam? Öyle bir fiyattan bahsetmişim gibi yazmışsınız ki yazımı dönüp geri okudum.
Bir de hatanız var. Until Dawn çıkmasına 1-2 gün kala ön siparişe açılmadı. 1 buçuk ay kala açıldı.

Ha bu arada oyunun erteleneceğini düşünüyorsanız hayır. Insomniac bir ertelemenin söz konusu olmadığını söyledi.

Pardon ön yükleme ile fiyatı yanlış söyledim karıştırdım. Until ön yüklemeye açılmadı. 4 Ekim'de çıktı oyun ben 4 Ekim'de indirmeye başladım. Oyunun ertelenmesini örnek olarak söyledim. Demişsin ya partnerlemizle birkaç şeyi düzeltiyoruz diye ona vurguladım. Düzelttikleri şey ne bilmiyorum ama fiyat olamaz herhalde bu yüzden fiyatın hala kapalı kalması bana saçma ve anlamsız geldi yoksa dediğinde haklısın. Ek olarak senden şu konuda fikir alayım. Ben çok çok uzun yıllardır TLOU part 2 bekliyorum ve bu oyunu portlayan adam ıron Galaxy ilk oyunun o eşsiz portunu yapan kişiler. Ama dikkatimi çeken ıron Galaxy'nin yanında bir de nixxes stüdyo olduğuydu. Nixxes ilk Spider-Man'i yaptığında kusursuz optimizasyonu ile dikkat çekti. 2K her şey ultrada sabit 60 yağ gibi aktı. Oyuna doyamadım başına 2. kez oturdum ve %100 yapmak istedim ve yaptım da. Zor oldu. Zor olmasının sebebi rezalet optimizasyonuydu. Oyuna artık getirdikleri güncelleme ile mi bir şey yaptılar bilmiyorum ama ilkte aldığım performansı 2. de alamadım ve terler dökerek bitirdim. Şu an nasıl bilmiyorum. Part 2'de neden yine aynı stüdyoya verildi bilmiyorum ve part 1 rezaleti olsun istemiyorum ne olacak acaba.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı