Spider-Man 2 optimizasyon sorunları nasıl önlenir?

888498

Picopat
Makaleler
1
Arkadaşlar Ryzen 5 5600 Intel Arc B580 16 GB RAM var fakat Spider-Man 2 bende çok kötü çalışıyor. Niye bilmiyorum özellikle Sony oyunlarında optimizasyon sıkıntısı yaşıyorum. Cyberpunk RDR2 vb. oyunlarda Ultra ayarlarda hiç sıkıntı çekmeden 90-100 civarı FPS alırken Spider-Man 2 de durum neden böyle? Normal şehirde dolaşırken FPS ortalama 80-90 arasında dolaşıyor fakat sinematik giriyor 30'lara düşüyor bazen ani düşüş oluyor 50-60 arasına düşüyor. Oyuna yama geldi düzeltildi dediler ama ben pek düzelen bir şey göremedim. İnternette testlere bakıyorum çoğu kişinin FPS'i 50-60 arasına düşmeden 100 civarında geziyor ama o test videolarının hepsinde en son çıkan işlemci ve 32 GB RAM var. Bu arada Frame Gen ve XeSS açık olduğu halde bu FPS düşüşlerini yaşıyorum.

Herkeste aynı şekilde oyun. Ben 2 kartla birden denedim, hem 3070Ti sistemle hem 2060 Super sistemle, ikisinde de kartların kendi güçlerine göre ayarlarda oynadığımda ikisinde de performans kötü. Kısaca yapılabilecek bir şey yok, oyun optimizasyon sorunlu. Güncelleme bekleyeceğiz. En son yama ile düzeltilmemiş anlaşılan.

Arkadaşlar Ryzen 5 5600 Intel Arc B580 16 GB RAM var fakat Spider-Man 2 bende çok kötü çalışıyor. Niye bilmiyorum özellikle Sony oyunlarında optimizasyon sıkıntısı yaşıyorum. Cyberpunk RDR2 vb. oyunlarda Ultra ayarlarda hiç sıkıntı çekmeden 90-100 civarı FPS alırken Spider-Man 2 de durum neden böyle? Normal şehirde dolaşırken FPS ortalama 80-90 arasında dolaşıyor fakat sinematik giriyor 30'lara düşüyor bazen ani düşüş oluyor 50-60 arasına düşüyor. Oyuna yama geldi düzeltildi dediler ama ben pek düzelen bir şey göremedim. İnternette testlere bakıyorum çoğu kişinin FPS'i 50-60 arasına düşmeden 100 civarında geziyor ama o test videolarının hepsinde en son çıkan işlemci ve 32 GB RAM var. Bu arada Frame Gen ve XeSS açık olduğu halde bu FPS düşüşlerini yaşıyorum.

Hocam bende de aynı olay kamerayı çevirirken falan takılıyor kasıyor oyunun problemi.

Bende sinematik sahnelerden daha çok aksiyon anlarında oluyor, bol efekt girince oyun bayağı FPS düşmesi yiyor.

Bende normalde 130 civarı FPS alırken şehirde 70'lere kadar iniyor.

Peki oynamaya sence devam etmeli miyim yoksa beklemeli miyim? Paylaşımlı hesaptan oynuyorum çünkü.

Bende paylaşımlıdan oynuyorum hocam yani beklenebilir aslında.

Bende sinematik sahnelerden daha çok aksiyon anlarında oluyor, bol efekt girince oyun bayağı FPS düşmesi yiyor.

Bende de aksiyon alanlarında sıkıntı olmuyor ama sinematiklerde mahvoluyor oyun. Şehirde dolaşıyorum sıkıntı olmuyor central park alanı var full ağaç dolu o kısma girdiğim zaman FPS 25-30'lara düşüyor.

Bende normalde 130 civarı FPS alırken şehirde 70'lere kadar iniyor.

Bende paylaşımlıdan oynuyorum hocam yani beklenebilir aslında.

İnternetten baktığım testlerde bende de o civarda FPS gösteriyor ama videolardaki işlemciler yüksek benimki düşük kaldığından mı FPS bu kadar düşüyor yoksa RAM'le mi alakalı bilmiyorum. 16 GB RAM var neredeyse tamamını kullanıyor oyun içindeyken.

Sizin sistem iyiymiş bir de. Sinematik sahnelerde ciddi bir FPS düşüşü sizde de oluyor mu?

Hocam 100 FPS'lerde dolaşırken 60'lara düşebiliyor anlık 60-100 FPS arası dolaşsada haritanın bazı noktalarında akıcı hissetmiyor maalesef bazı sinematik sahnelerde takılmalar düşüş oluyor umarım en kısa sürede çözerler ayarlarda en yüksekte Ray Tracing açık dipnot geçeyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı