Spider-Man çizgi romanları okuma sırası

swxlvr

Hectopat
Merhaba, çizgi roman okumaya yeni baslayacagim ve Marvel evreninden başlamak istiyorum, (DC'yi pek bilmiyorum) Spider-Man çizgi romanlarını tercih edeceğim çünkü Avengers'la veya diğer karakterlerle pek bir aram olduğunu söyleyemem. Ancak ne sirayla okumam gerektiğini bilmiyorum, arastirdigimda uzun bir liste çıkıyor karşıma genellikle veya YouTube'da karışık bir sekilde anlatıyor, (X'i 56.sayfada okumayı kesin Y'den devam edin sonra X'e dönün vs.) Amazing Spider-Man serisini okumayi çok istiyorum ancak hepsini almaya kalkarsam 1000₺'den aşağı tutmayacak gibi, One shot okumak istiyorum veya 1-2 cilt olanları, alternatif yerine önce klasik Spider-Man hikayelerini okumak daha iyi olur, veya olmaz mı emin değilim, klasik hikayeden kastım Spider-Man filmlerindeki gibi örneğin: Ben amcanın ölmesi vs. Yanlış terim kullandiysam veya yazım yanlışı yaptiysam dalga geçmeyin. Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim...

Spiderman'ın klasik hikayelerinin okuma sırasını anlatacağım. Ve sadece bu mesajı yazdığım tarihe kadar çevrilmiş sayıları, ciltleri listeye katacağım. Spiderman'ın ilk gözüktüğü sayı Amazing Fantasy 15 dolayısıyla ilk okuman gereken sayı da bu fakat Amazing Fantasy 15'i ayrı olarak almana gerek yok, Marmara Çizgi'nin bastığı Almanak 1963'ün içinde 1963 yılında çıkan tüm Spiderman sayıları var ve Amazing Fantasy 15 de var. Ve listeyi hazırlarken kitapların başına "(Amazing) Spider-Man" yazmayacağım çünkü çoğunda var zaten.

1- Almanak 1963
2- Almanak 1964
3- Zalim Altılı (Bölüm 1)
4- George ve Gwen Stacy'nin Ölümü (İlk 5 bölüm)
5- The Amazing Spider-Man #101
6- George ve Gwen Stacy'nin Ölümü (Son 2 bölüm)
7- The Amazing Spider-Man #129
8- Gizli Savaşlar 1
9- Gizli Savaşlar 2
10- Venom'un Doğuşu 1
11- Düğün Özel Sayısı
12- Kraven'ın Son Avı
13- Venom'un Doğuşu Cilt 2
14- Zalim Altılı (Bölüm 2)
15- The Amazing Spider-Man #361
Bonus: Spider-Man Mavi

Bunların yanında bu hikayelerin alternatif versiyonları olan What If? lerini de okuyabilirsin. Mesela "Ya şu yerine şu olsaydı?" gibi. Ana hikayeden tamamen bağımsız oluyolar.

Spiderman'ın klasik hikayelerinin okuma sırasını anlatacağım. Ve sadece bu mesajı yazdığım tarihe kadar çevrilmiş sayıları, ciltleri listeye katacağım. Spiderman'ın ilk gözüktüğü sayı Amazing Fantasy 15 dolayısıyla ilk okuman gereken sayı da bu fakat Amazing Fantasy 15'i ayrı olarak almana gerek yok, Marmara Çizgi'nin bastığı Almanak 1963'ün içinde 1963 yılında çıkan tüm Spiderman sayıları var ve Amazing Fantasy 15 de var. Ve listeyi hazırlarken kitapların başına "(Amazing) Spider-Man" yazmayacağım çünkü çoğunda var zaten.

1- Almanak 1963
2- Almanak 1964
3- Zalim Altılı (Bölüm 1)
4- George ve Gwen Stacy'nin Ölümü (İlk 5 bölüm)
5- The Amazing Spider-Man #101
6- George ve Gwen Stacy'nin Ölümü (Son 2 bölüm)
7- The Amazing Spider-Man #129
8- Gizli Savaşlar 1
9- Gizli Savaşlar 2
10- Venom'un Doğuşu 1
11- Düğün Özel Sayısı
12- Kraven'ın Son Avı
13- Venom'un Doğuşu Cilt 2
14- Zalim Altılı (Bölüm 2)
15- The Amazing Spider-Man #361
Bonus: Spider-Man Mavi

Bunların yanında bu hikayelerin alternatif versiyonları olan What If? lerini de okuyabilirsin. Mesela "Ya şu yerine şu olsaydı?" gibi. Ana hikayeden tamamen bağımsız oluyolar.
Hocam 2 sene olmuş yazalı, teşekkürler yine de. 😃

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı