Spin oltayla LRF yapılabilir mi?

Daha fazla  
Ufak ufak balık tutmaya başladım ama 3-5 günlük heves mi olur yoksa devamı gelir mi bilmiyorum, bu yüzden evdeki eski oltaları kullanıyorum. Hobiyi ilerletme kararı alırsam LRF olta alacağım. İstavrite çıktım bayağı, tuttum üç beş bir şeyler de. Ancak büyük balıklara da yönelmek istiyorum. Başlangıç için evdeki spin oltama 5 gr ağırlık, iğne ve sahte solucanlardan aldım paketli. Akşam 12'den sonra çıkıp deneyeceğim. Biliyorum, spin oltaya ufak ağırlıklar takılıp LRF yapılmaz. Ancak sadece bir hevesimi alayım dedim. Sizce üç-beş de olsa idare etmek mümkün mü bu şekilde? Baktım bu balıkçılık işi hoşuma gitmeye başlıyor, zaten 1 aya kendime LRF olta alırım. Oltanın misinesi falan da kalın, öyle LRF oltalardaki gibi ince değil. Şu anlık endişem 5 gr ağırlığı atıp atamayacağım. 25-30 gr atılır da 5 gr çok hafif. Mümkün mü 5 gr ağırlığı sallamak spin oltayla?

Son düzenleyen: Moderatör:
Spin olta atar değeri değişir, örnek yazar 5-30 gram atar diye. Spin ile Lrf farkı şu biri daha güçsüz daha hafiftir diğeri daha ağır daha güçlüdür. Senin demek istediğin kısım at çek, Spin ilede at çek yaparsın, Lrf ile tek fark Spin daha büyük balıklara uygun. Nerede oturuyorsun?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı