Spin retry count sabit disk değişimi

Katılım
3 Şubat 2014
Mesajlar
75
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Forumdaki konulara dikkat ettiğimde Seagate marka HDD'lerin çoğunda bu hata olduğunun farkına vardım. 150₺ civarı temiz yada sıfır HDD veya SSD almayı düşünüyorum. Marka ve model kousunda yardımcı olursanız sevinirim.

HDTune_Health_ST3250310AS.png


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seagate marka bakmak istemiyordum fakat bulunduğum bölgede bu fiyata böyle bir HDD buldum; Seagate Barracuda 7200 1.5 TB 7200RPM SATA 3Gb/s 32MB Cache 3.5"
 
Sorgulama yaptığınız yazılım çok eski. Yeni sürümlerle test ederek paylaşırsanız daha anlaşılır olur. Hata değeri "0" olarak görünüyor. Bu durum hata olmadığını gösteriyor. Sadece mekanik hata değeri olan hardware ECC recovered değeri sürekli artıyor mu ona dikkat edin.
 
Test yaptığım sürüm ücretsiz modelin en güncel sürümü. Gördüğünüz gibi diskimde sıcaklık sorunu var. Sıcaklığın yanı sıra ses problemide mevcut.
 
Bu kış günlerinde kolay kolay 38 derecenin üzerine çıkmaz sıcaklık. Otomatik disk birleştirme, disk tarama gibi sürekli çalışan programlar sabit diskin sürekli çalışmasına ve neticesinde ısınmasına neden olur? Sabit diskin ömrü için fan takmak iyi olur. HD Tune dışında s. M. A. R. T. Kontrolü yapan birçok ücretsiz yazılım var. Kullanmış olduğunuz disk Seagate'nin 2007 civarında piyasaya sürmüş olduğu diskler. Mekanik hataların artması ses sorunlarının da artmasına sebep vermiştir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı