Kasların üretimi için başlıca vücutta yağ gibi bir depolama ve sonrasında kas üretimi sağlanır. Kilo almadan sadece kas yapmaya kalkarsan gelişimin çok yavaş olacaktır, düzgün bir beslenme ile ilk yıl 9, ikincide +6 şeklinde kas üretimi devam eder. Eğer gerçekten gelişmek istiyorsan karbonhidrat ağırlıklı beslenmeye aşırı derecede önem vermelisin, karbonhidrat kasa en kolay dönüşen şeydir. Ayrıca da programını eleştirmeliyim ve diğer arkadaşları da aynı şekilde, haftada 3 gün gitsen bile bir bölgeyi haftada bir gün çalışmak yeterli değil diyorlar da asıl olarak mesela haftada bir gün biceps, triceps çalışılması yeterli olur fazla çalışmak fayda sağlamaz. 3 gün yeterli olabilir, fullbody olarak yüklemeyi düşünüyorsan da çok da bir gelişim bekleme ne yalan söyleyeyim ben şahsen sana süperset odaklı yüklemeyi daha uygun buldum kilo ve hacim olarak bu programı uyguladım faydasını gördüm ve benzer bir program sana çok daha fayda sağlayacaktır
İleri Seviye 5X5 Hacim Programı
Ha neden gelişemiyorum konusunda da söylemem gereken şeyler var sürekli aynı şekilde yaparsan da fayda etmez bir programı ortalama 2 ay kadar kullanmalısın sonrasında vücut direnç sağlamaya başlıyor. Eğer ki sen gelişimini arttırmak istiyorsan takviye alacaksan gainer creatine yüklemesi yapabilirsin ama ben onun yerine yemek yiyerek daha iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum, gainer mesela bana kilo aldırmadı protein tozu da gelişim olarak çok da fark yaratmadı. Sen ne kadar süredir bu işin içindesin kaç yıl oluyor?