Spor gelişimi normal mi?

Mertyılmaz12

Femtopat
4 aydır spor yapıyorum. İlk 3 ayımı evde yaptım son 1 aydır spor salonunda yapıyorum. Ancak eskiden evde çalışırken vücut ağırlığıyla çalıştığım bölgeler (triceps, göğüs, sırt) gibi kaslarla 40 kiloyla set atarken dambılla çalıştığım (biceps, bilek, omuz) gibi kaslarla toplam 10, 15 kiloda zor set atıyorum.

Yaşım 15-65 kilo civarıyım yağ oranım %14.31 ffmi 18.7'ydi yanlış hatırlamıyorsam. Bunun sebebi diğer kasları vücut ağırlığıyla çalışmam mı yoksa normali bu mu? Bilen biri aydınlatabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
4 aydır spor yapıyorum. İlk 3 ayımı evde yaptım son 1 aydır spor salonunda yapıyorum. Ancak eskiden evde çalışırken vücut ağırlığıyla çalıştığım bölgeler (triceps, göğüs, sırt) gibi kaslarla 40 kiloyla set atarken dambılla çalıştığım (biceps, bilek, omuz) gibi kaslarla toplam 10, 15 kiloda zor set atıyorum.

Yaşım 15-65 kilo civarıyım yağ oranım %14.31 ffmi 18.7'ydi yanlış hatırlamıyorsam. Bunun sebebi diğer kasları vücut ağırlığıyla çalışmam mı yoksa normali bu mu? Bilen biri aydınlatabilir mi?
Normal bi durum triceps, göğüs ve sırtta vücut ağırlığınla bileşik hareketlerle çalıştırdığın için o bölgelerle daha çok ağırlık kaldırıyorsun ve daha çok gelişim oluyor. Dumbelldeyse çalıştığım bölgeyi izole ettiğin ve o bölgeyle görece daha az ağırlık kaldırdığın için daha az gelişim oluyor.

Sırt ve göğüs büyük kas grubu olduğu için yıllar geçtikçe örnek olarak fly hararetinde 100 kilo kaldırabilirsin fakat biceps küçük kas grubu olduğu için dumbell curlde 25-30 kilo kaldırırsın aradaki fark çok normal

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı