Spor için program önerisi

vettelberk

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Bugün bir spor salonuna yazıldım. Fakat spor hakkında hiçbir bilgim yok ayrıca yazıldığım yerdede ne bir antrenör var ne yardımcı olabilecek biri. İnternetten bazı programlara baktım fakat hangisi en uygun bilemiyorum her yerde farklı bir program var. Ayrıca beslenme konusunda dikkat etmem gereken şeyler nedir? Bir de makineleri ve hareketleri doğru yapıp yapmadığımı nasıl anlayacağım? Yanlış bir şey yazdıysam kusura bakmayın dediğim gibi çok bir bilgim yok. Kilom 87, boyum 181 cm.

Şuanda tam olarak sporda ki hedefini ve amacını aktarabilirsen,daha düzgün bir beslenme ve hareket gidişatı tavsiyesinde bulunabilirim.

Kral öncesinde spor yapan bir arkadaşının MACFit Gold üyeliği varsa onunla bir gitmeni öneririm. Hareketler konusunda da sana yardımcı olur. YouTube'da da hareketlerin formunu anlatan bir sürü kanal var zaten. PPL (Push-Pull-Legs) antrenmanını yapabilirsin. Görsel olarak kendi programımı ekleyeyim. Biraz ağır bir program ama sen kendine göre gidip deneyerek şekillendirebilirsin.

• Pazartesi-İtiş
    Chest Press 3x10
    Üst Göğüs 3x8
    Alt Göğüs 3x8
    Fly 2x12
    Shoulder Press 2x8
    Lateral 3x6
    V Bar Triceps 2x12
    Overhead Triceps 2x10
    Halat Triceps 2x12
  • Salı-Çekiş
    Lat Pulldown 3x10
    Lat Pulldown V Bar 2x10
    Assisted Pull-Up 2x8
    Mid Row 3x12
    Z Bar Biceps 3x8
    Düz Bar Biceps 3x8
    Halat Biceps 3x8

• Çarşamba-Kol/Bacak
    Z Bar Biceps 3x8
    Dumbell 3x12
    Düz Bar Biceps 4x8
    Halat Biceps 2x10
    V Bar Triceps 3x10
    Overhead Triceps 3x10
    Halat Triceps 3x10
    Squat 3x10
    Rotary Calf 3x15
    Leg Extension 3x12
    Leg Curl 3x12
    Leg Press 3x15

• Perşembe-OFF

• Cuma-İtiş
    Chest Press 3x10
    Üst Göğüs 3x8
    Alt Göğüs 3x8
    Fly 2x12
    Shoulder Press 2x8
    Lateral 3x6
    V Bar Triceps 2x12
    Overhead Triceps 2x10
    Halat Triceps 2x12

• Cumartesi-Çekiş
  • Lat Pulldown 3x10
    Lat Pulldown V Bar 2x10
    Assisted Pull-Up 2x8
    Mid Row 3x12
    Z Bar Biceps 3x8
    Düz Bar Biceps 3x8
    Halat Biceps 3x8

• Pazar-OFF

Son düzenleme:
Şu anda tam olarak sporda ki hedefini ve amacını aktarabilirsen, daha düzgün bir beslenme ve hareket gidişatı tavsiyesinde bulunabilirim.

Kilomun boyuma göre fazla olduğunu düşünüyorum ve hedefim ise abartmayacak şekilde kaslanmak ve forma girmek.

Kral öncesinde spor yapan bir arkadaşının MACFit Gold üyeliği varsa onunla bir gitmeni öneririm. Hareketler konusunda da sana yardımcı olur. YouTube'da da hareketlerin formunu anlatan bir sürü kanal var zaten. PPL (push-pull-legs) antrenmanını yapabilirsin. Görsel olarak kendi programımı ekleyeyim. Biraz ağır bir program ama sen kendine göre gidip deneyerek şekillendirebilirsin.

• Pazartesi-itiş
    Chest press 3X10.
    Üst göğüs 3X8.
    Alt göğüs 3X8.
    Fly 2X12.
    Shoulder press 2X8.
    Lateral 3X6.
    V bar triceps 2X12.
    Overhead triceps 2X10.
    Halat triceps 2X12.
  • Salı-çekiş
    Lat pulldown 3X10.
    Lat pulldown v bar 2X10.
    Assisted pull-up 2X8.
    Mid row 3X12.
    Z bar biceps 3X8.
    Düz bar biceps 3X8.
    Halat biceps 3X8.

• Çarşamba-Kol/Bacak
    Z bar biceps 3X8.
    Dumbell 3X12.
    Düz bar biceps 4X8.
    Halat biceps 2X10.
    V bar triceps 3X10.
    Overhead triceps 3X10.
    Halat triceps 3X10.
    Squat 3X10.
    Rotary calf 3X15.
    Leg extension 3X12.
    Leg curl 3X12.
    Leg press 3X15.

• Perşembe-off

• Cuma-itiş
    Chest press 3X10.
    Üst göğüs 3X8.
    Alt göğüs 3X8.
    Fly 2X12.
    Shoulder press 2X8.
    Lateral 3X6.
    V bar triceps 2X12.
    Overhead triceps 2X10.
    Halat triceps 2X12.

• Lat pulldown 3X10.
    Lat pulldown v bar 2X10.
    Assisted pull-up 2X8.
    Mid row 3X12.
    Z bar biceps 3X8.
    Düz bar biceps 3X8.
    Halat biceps 3X8.

Maalesef benim dışımda spora giden tek arkadaşım var onunla yazıldık zaten fakat onunda bir bilgisi yok beraber başlayacağız. Teşekkür ederim program için.

Kilomun boyuma göre fazla olduğunu düşünüyorum ve hedefim ise abartmayacak şekilde kaslanmak ve forma girmek.

Maalesef benim dışımda spora giden tek arkadaşım var onunla yazıldık zaten fakat onunda bir bilgisi yok beraber başlayacağız. Teşekkür ederim program için.

Rica ederim. Hareketi yanlış yaparım gibi çekinceleriniz varsa korkmayın. Salonda size yardımcı olacak tecrübeli kişiler vardır. Onlara sorarak, onlar yaparken izleyerek formunuza dikkat etmeye çalışırsanız daha yararlı olur sizin için. Sormaktan çekinmeyin. Spor yapan herkes size yardımcı olacaktır.

Size Push-Pull-Legs önermem fakat 2 haftalığına full body çalışma sonrasında (antrenman şemalarına bakabilirsiniz internet üzerinden) Split antrenmana geçebilirsiniz (yani her gün 1 bölge) Haftada 4 veya 5 gün spor gayet yeterli olacaktır.Beslenme konusunda ise karbonhidratı faydalı kaynaklar (pirinç,az yağlı makarna) gibi besinlerden alıp proteini genelde de hayvansal almanızı tavsiye ederim.İlk başlarda beslenme konusuna inanılmaz takıntılı olmayın,olacağınız zaman elbet gelecektir.

Hareket içinde şunu söylemeliyim ki sürekli profesyonel sporcuların videosunu izlemeniz,tabii onlar kütlelerine göre farklı şekilde yapabilirler fakat öğretici ve mantığı anlamanızı sağlayabilir.

Size push-pull-legs önermem fakat 2 haftalığına Full body çalışma sonrasında (antrenman şemalarına bakabilirsiniz internet üzerinden) split antrenmana geçebilirsiniz (yani her gün 1 bölge) haftada 4 veya 5 gün spor gayet yeterli olacaktır. Beslenme konusunda ise karbonhidratı faydalı kaynaklar (pirinç, az yağlı makarna) gibi besinlerden alıp proteini genelde de hayvansal almanızı tavsiye ederim. İlk başlarda beslenme konusuna inanılmaz takıntılı olmayın, olacağınız zaman elbet gelecektir.

Hareket içinde şunu söylemeliyim ki sürekli profesyonel sporcuların videosunu izlemeniz, tabii onlar kütlelerine göre farklı şekilde yapabilirler fakat öğretici ve mantığı anlamanızı sağlayabilir.

Rica ederim. Hareketi yanlış yaparım gibi çekinceleriniz varsa korkmayın. Salonda size yardımcı olacak tecrübeli kişiler vardır. Onlara sorarak, onlar yaparken izleyerek formunuza dikkat etmeye çalışırsanız daha yararlı olur sizin için. Sormaktan çekinmeyin. Spor yapan herkes size yardımcı olacaktır.

Teşekkür ederim önerileriniz için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı