Spor programı nasıl?

AsakiriMansur

Decapat
Daha fazla  
Spora başlayalı 37 gün oldu. İlk 1 hafta spor salonunun verdiği alışma programını yaptım. Şu an 3 haftadır epeydir spora giden bir abinin verdiği programı yapıyorum. Programda 1 günde tüm üst vücut antrenmanları var (göğüs, sırt, omuz, kollar). Ortalama 1,5 saat sürüyor. Ayrıyeten bacak programı da verdi. Haftada ortalama 5 gün gitmeye çalışıyorum. Aralık koyarak 2 bacak günü, 3 gün verdiği üst vücut programını uyguluyorum. Şimdi sorum şu: Bazı tanıdıklarım her güne farklı bölgeyi koymamı, öyle daha çok gelişeceğimi söylediler. İşin bilenlerden fikir almak istiyorum. Bölge bölge ayırarak mı çalışmalıyım? Yoksa abinin bana verdiği tüm üst vücut antrenmanı da iş yapar mı?

Spora başlayalı 37 gün oldu. İlk 1 hafta spor salonunun verdiği alışma programını yaptım. Şu an 3 haftadır epeydir spora giden bir abinin verdiği programı yapıyorum. Programda 1 günde tüm üst vücut antrenmanları var (göğüs, sırt, omuz, kollar). Ortalama 1,5 saat sürüyor. Ayrıyeten bacak programı da verdi. Haftada ortalama 5 gün gitmeye çalışıyorum. Aralık koyarak 2 bacak günü, 3 gün verdiği üst vücut programını uyguluyorum. Şimdi sorum şu: Bazı tanıdıklarım her güne farklı bölgeyi koymamı, öyle daha çok gelişeceğimi söylediler. İşin bilenlerden fikir almak istiyorum. Bölge bölge ayırarak mı çalışmalıyım? Yoksa abinin bana verdiği tüm üst vücut antrenmanı da iş yapar mı?

İstersen güray aydının hypertrophy programını deneyebilirsin ama sürekli program değiştirme 1 programı en az 2-3 ay yap sonra değiştir.

Benim program şöyle:

Pazartesi: Göğüs-triceps
Sa: Sırt-biceps
Çar: Bacak-omuz
Per: Off.
Cu: Göğüs-triceps
CMT: Sırt-biceps
Paz: Off.

Ekstra olarak spora bir süre gittikten sonra göğüs günlerinden birinde omuz ve sırt günlerinde karın yapmanızı öneririm. Ben faydasını gördüğüm için bu programı öneriyorum tabii başka bir program sizin için daha iyi olabilir.

Benim program şöyle:

Pazartesi: Göğüs-triceps
Sa: Sırt-biceps
Çar: Bacak-omuz
Per: Off.
Cu: Göğüs-triceps
CMT: Sırt-biceps
Paz: Off.

Ekstra olarak spora bir süre gittikten sonra göğüs günlerinden birinde omuz ve sırt günlerinde karın yapmanızı öneririm. Ben faydasını gördüğüm için bu programı öneriyorum tabii başka bir program sizin için daha iyi olabilir.
Peki yaptığım gibi 1 günde bütün ust vücudu yapmak zaralı vs olurmu.

Peki yaptığım gibi 1 günde bütün ust vücudu yapmak zaralı vs olur mu?

Genelde en başta vücüdun alışması için öyle yapılıyor. Çok ağır girmemeye dikkat edin. Alışıtğınızı hissederseniz günlük bölümlere çalışmayı başlayın, ama hakkını verin. Zaten göğüs antrenmanını hakkını vererek yaparsanız sırta haliniz kalmaz 😀

Eğer doğru şekilde planlanmışsa bence üst vücut-alt vücut en iyi antrenman spliti. Programınızı tam olarak paylaşabilir misiniz? Üst vücut-alt vücut splitini uygularken spora 5 yerine 4 gün gitmeniz daha iyi olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı