Spor programı nasıl?

Makaleler
1
Boyum 185 kilom 89. 2 buçuk haftadır spora gidiyorum. Bu vakit kardiyo odaklıydım ve 93.5 kilodan 89’lara düştüm.
Beslenmeye gelecek olursak; abur-cuburları tamamen kestim. Bu süreçte uyku düzenimde çok kötüydü ancak onu da bu 2 gündür düzelttim. Normal beslenmem o kadar iyi değil fakat her öğle yemeğinde tavuk göğsü yapabilirim. Şu an güncellediğim spor programınıda atıyorum. Öneriniz var mı? Spor programını ChatGPTye yaptırdım.

PAZARTESİ – GÖĞÜS + OMUZ (ANA) + TRICEPS (DESTEK)
• Bench Press (makine/bar) → 4x6–8
• Incline Chest Press → 3x8–10
• Pec Deck → 3x12–15
• Lateral Raise → 4x15
• Shoulder Press → 3x10
• Triceps Pushdown → 3x12

⏱ Kardiyo: YOK

SALI – SIRT (ANA) + ARKA OMUZ + BICEPS
• Lat Pulldown → 4x8–10
• Seated Row → 4x10
• One-Arm Pulldown → 3x12
• Rear Delt Fly → 3x15
• Bar / Cable Curl → 3x10–12

⏱ Kardiyo: 10 dk eğimli yürüyüş

ÇARŞAMBA – OMUZ (ANA) + KOL

• Shoulder Press → 4x6–8
• Lateral Raise → 5x15 (yanma şart)
• Upright Row (hafif) → 3x12
• Triceps Dips → 3x10
• Hammer Curl → 3x12

PERŞEMBE – BACAK (TEK ANA GÜN) + CORE
• Leg Press → 4x10 (son set drop)
• Romanian Deadlift → 3x10
• Leg Curl → 3x12
• Leg Extension → 3x12
• Standing Calf → 4x15
• Plank → 3x40 sn

CUMA – GÖĞÜS + SIRT (ESTETİK PUMP)
• Incline Chest Press → 3x12
• Flat Chest Press → 3x12
• Cable Fly → 2x15
• Lat Pulldown → 3x12
• Seated Row → 3x12

⏱ Kardiyo: 12–15 dk hafif

CUMARTESİ – DESTEK & ŞEKİL
• Lateral Raise → 4x20
• Rear Delt Fly → 3x20
• Leg Curl → 2x15
• Leg Extension → 2x15
• Hanging / Lying Leg Raise → 3x12
• Cable Crunch → 3x15

Bazı hareketlerde inanılmaz fazla set yapıyorsunuz, 4-5 set lateral raise gerekli değil. Bacağı tek frekans yapmak da pek mantıklı değil. 3 frekans olacak şekilde Upper-Lower split yapsanız daha iyi olur, ya da 3 gün full vücut şeklinde. 3 frekans ve düşük hacim çalışmak şu an diğer her programdan daha avantajlı.

Setleri zaten ayarlamayı düşünüyordum. Benim odaklandığım bölge genel olarak omuzlar.

Setleri zaten ayarlamayı düşünüyordum. Benim odaklandığım bölge genel olarak omuzlar.
Omuzları 3 frekans çalışırken o kadar hacim toparlanmanızı kötü etkiler hocam, maksimum 2-3 set yapın. 2 daha verimli olacaktır ama setlerinizin kalitesi nasıl, tükenişe gidiyor musunuz, her set aynı kalitede konsantre mi bilemiyorum. O yüzden 3 de yapılabilir, 2 de.

Genel olarak 3 set yapıyorum. Tükenişe tam gitmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…