Spor programı oluşturma

emre406

Hectopat
Arkadaşlar hangi güne hangi bölgeleri koyacağıma bir türlü karar veremedim. Bu konuda da fazla bilgim olmadığından size sormak istiyorum.
Sizce yaptığım bu üç yerleştirmeden hangisi daha iyi veya sizin öneriniz nedir?

1.Program:

Pazartesi: Göğüs+triceps
Salı: Yok
Çarşamba: Sırt+biceps
Perşembe: Yok
Cuma: Karın
Cmrts: Yok
Pazar: Bacak

2.Program:
Perşembe: Triceps
Cmrts: Biceps

3.Program:
Salı: Karın
Perşembe: Göğüs+triceps
Cuma: Bacak
Cmrts: Karın
Pazar: Sırt+biceps

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Programda omuz yok! Ayrıca yeni başlayan birçok kişinin yaptığı bir hatadır aynı kas grubunu haftada iki kez çalıştırmak... Bunu deneyebilirsin. :) Sıralamaya uygun olarak...

Pazartesi: Göğüs + Biceps
Salı: -
Çarşamba: Omuz + Bacak
Perşembe: -
Cuma: Sırt + Triceps
Cumartesi: Karın+ Kardiyo
Pazar: -

Bölgesel çalışanları anlamakta biraz zorluk çekiyorum. Tamam belirli bir seviyeye gelmişsindir ve artık belli bölgelere konsantre olmak istiyorsundur, tamam. O zaman bölgesel çalış ama yeni başlayan ve orta seviye birisi bölgesel neden çalışıyor? Full Body çalışmanı öneririm.
1.jpg

Yaptığın her harekette biceps ve triceps'lerin aktif olacak ve bir kas grubunu en az 48 saat dinlendirmezsen gelişimin yavaşlar. Kısaca bir video atayım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Konuşma tarzı biraz yetişkinlere göre olabilir. Biraz da ukala ama önemli olan anlatılanları kapmak.

Bölgesel çalışanları anlamakta biraz zorluk çekiyorum. Tamam belirli bir seviyeye gelmişsindir ve artık belli bölgelere konsantre olmak istiyorsundur, tamam. O zaman bölgesel çalış ama yeni başlayan ve orta seviye birisi bölgesel neden çalışıyor? Full Body çalışmanı öneririm.

Program gözüme ilginç geldi ama kendimde dahil kimseye önermem çünkü sakatlık riski var.

En ölümcül güne bakalım yani cuma gününe. Göğüs + Triceps + Omuz. Şimdi göğüs çalışırken hem göğüs hem omuz hemde triceps çalışır. 8 set göğüs, 7 set triceps ve 7 set omuz aynı günde çok fazla. Göğüs çalıştıktan sonra yorgun olan triceps ve omuz olacak. Üstüne triceps çalışacaksın, triceps aşırı yorgun olacak ve üstünede sakatlık riski en fazla olan omuzu gireceksin. İlk dikkatsizlikte omuz iptal.

Ayırca yeni başlayan adam cahilce çalışır, kaldırlılan ağırlık pozisyonun doğru yapılmasından daha önemlidir onun gözünde. Hareketleri istemsiz olarak doğru da yapamaz, sürekli dikkat etmek zorundadır.

Hepsini geçtim yanlış saymadıysam toplamda 37 set hareket yapacaksın ki bu çok fazla.

Yeni başlayan adama ilk 1-2 ay haftada 3 gün klasik yeni başlayan programı uygundur. Yani;

- Isınma - 10 dakika koşu, bisiklet
- Bench Press - 3x10
- Butterfly - 3x10
- Lat Pulldown - 3x10
- Barbell Curl - 3x10
- Triceps Pushdown - 3x10
- Shoulder Press - 3x10
- Leg Extension - 3x10
- Leg Curl - 3x10
- Mekik - 3x10

Arkadaşlar hangi güne hangi bölgeleri koyacağıma bir türlü karar veremedim. Bu konuda da fazla bilgim olmadığından size sormak istiyorum.
Sizce yaptığım bu üç yerleştirmeden hangisi daha iyi veya sizin öneriniz nedir?

1.Program:

Perşembe: Yok
Cmrts: Yok

2.Program:
Perşembe: Triceps
Cmrts: Biceps

3.Program:
Salı: Karın
Perşembe: Göğüs+triceps
Cuma: Bacak
Cmrts: Karın
Pazar: Sırt+biceps

Şimdiden teşekkürler.
Hocam hala yaşıyo musun bilmem ama ben 1. program gibi çalışıyorum fakat tüm kasları 2şer kez çalışacak şekilde programım linkte 4zfig5j.png anlamadığın yer olursa sor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı