Spora başladım programımı şöyle düşündüm pazartesi, çarşamba, perşembe ve cumartesi günü gidilecek, salı günü ve cuma günü okulda beden olduğu için top oynuyorum. Bayağı yoruluyorum, o yüzden onları çıkardım pazar gününü de dinlenme olarak düşündüm. Sizce pazarı koymamın bir zararı olur mu? Eğer sorun yoksa gitmek isterim çünkü.
Başlıktan "fitness programı" konusu sandım. Hangi günleri koyacağınızın önemi yok. Bana soracak olursanız her günden sonra bir gün dinlenme gününüz olmalı. (Paz-Çar-Cum-Pazar gibi.) Gelişmeniz için haftada en az üç gün gitmeniz ve düzeninizi bozmamanız yeterli.
Peki pazar gününü de katıp 5 gün gitsem kaslara bir zararı olur mu? Amacım gelişmek evet ama evde sıkılıyorum kafa dağıtmama çok yardımcı oluyor o yüzden gitmek istiyorum.
Peki pazar gününü de katıp 5 gün gitsem kaslara bir zararı olur mu? Amacım gelişmek evet ama evde sıkılıyorum kafa dağıtmama çok yardımcı oluyor o yüzden gitmek istiyorum.
Bence gitmemelisiniz. 3 veya 4 gün ideal. Spora gereğinden fazla vakit ayırmak, kasların çok fazla yorulmasına ve dinlenip güçlenmeye zaman bulamamasına neden olur. Kaslarınız sizin zannettiğiniz gibi çalışırken değil dinlenirken güçlenir.
Bence gitmemelisiniz. 3 veya 4 gün ideal. Spora gereğinden fazla vakit ayırmak, kasların çok fazla yorulmasına ve dinlenip güçlenmeye zaman bulamamasına neden olur. Kaslarınız sizin zannettiğiniz gibi çalışırken değil dinlenirken güçlenir.
Tamamdır o zaman dediğim gibi 4 gün gideceğim. Bu arada kasların dinlenmesi gerektiğini biliyorum sadece fazladan bir gün gitsem zararı olur mu onu öğrenmek istemiştim teşekkürler.
Ben 4 gün gidiyorum 5-6 gün bir tık sıkıntı kas yırtığı bile yapabilir uzun sürede. İlk aylarda bende öyleydim 3.ayda deadlift yaparken kol tık dedi eklem sıkıntısı oldu 1 ay deadlift yapamadım.
Ben 4 gün gidiyorum 5-6 gün bir tık sıkıntı kas yırtığı bile yapabilir uzun sürede. İlk aylarda bende öyleydim 3.ayda deadlift yaparken kol tık dedi eklem sıkıntısı oldu 1 ay deadlift yapamadım.