Spor salonu için yapılan program nasıldır?

1.gün Full body antrenman programı

Bench press 3x10.
Dumbell flyes 3x10.
Lateral raise 3x10.
Lat pulldown 3x10.
Overhead dumbell press 3x10.
Triceps rope pressdown 3x10.
Biceps curl 3x10.
Leg extension 3x10.
Lying leg curl 3x10.
Mekik 3x10.

2. gün fullbody programı​

Bench press3 x 10
Dumbell flyes (yana açış)3 x 10
Lat pulldownn3 x 10
Overhead Dumbell press3 x 10
Dumbell lateral raise3 x 10
Biceps Curl3 x 10
Machine preacher curl3 x 10
Pushdonw3 x 10
Triceps extension3 x 10
Mekik3 x 10

3. gün fullbody programı​

Incline bench press3 x 10
Incline flyes3 x 10
Lat pulldownn3 x 10
Cable Row3 x 10
Dumbell Lateral raise3 x 10
Dumbell front raise3 x 10
Leg press3 x 10
Leg Extension3 x 10
Calf Raises3 x 10
Mekik3 x —

Hocam böyle bir program buldum başlangıç için. Bununla Ağırsağlam 5x5 arasında kaldım. Ama onda az hareket olduğu için bunu yapasım daha çok var ama sizin fikirlerinizi de almak isterim. Bu hareketleri 1 2 ay gibi bir süre yapıp sonra da ya daha iyi bir fullbody programa ya da split veya PPL programa geçmek istiyorum. Sizce bu program başlangıç için iyi mi?

5x5 yapın hocam siz en iyisi. Hareketin fazla olması daha iyi olduğunu göstermez, temel hareketlerde ustalasin ilk başta. Uzun bir süre temel hareketleri yapsanız faydasını zaten görürsünüz, bu kadar karışık bir şey değil bu spor.

Hocam pazartesi çarşamba cuma 5x5 yapacağım aynı gün 5x5'ten sonra 30 dk kardiyo salı ve perşembe ise sadece kardiyo yapmayı düşünüyorum. Bir de 5x5'i ne kadar süre yaptıktan sonra 3x5'e geçeyim.

Daha 5x5'i yapmadiniz 3x5'i düşünüyorsunuz. Bu program başlarda kolay gelse de gitgide zorlaşıyor, yeri geldiğinde haftalarca kilo arttiramayacaksiniz. Hareketlerin tamamında ustalasin, en iyi verimi aldığınizi düşündüğünüz zaman programı değiştirirsiniz. Şimdiden düşünmek çok erken.

Sağ olun hocam hayırlı forumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…