Spor salonu için yapılan program nasıldır?

Ağırsağlam'in 5x5 programı başlangıç için güzeldi, onu kullanmak istemezseniz de örnek olması açısından kendi programımı yazayım. Klasik PPL fakat biraz düzenlemeler yaptım kendime göre, siz yapmayabilirsiniz sonda belirteceğim zaten.

Pazartesi - push;
Gerekli isinmalari yaptıktan sonra,
Bench press 3x8 (bu yazdığım tekrar sayıları maksimum, kiloyu ona göre ayarlamanız gerekmekte, 6 tekrar da yapabilirsiniz kiloya bağlı olarak)

Incline dumbbell press 3x8-10

Chest fly 2x10-12 (bu hareketi ister cable olarak, isterseniz makinede yapın. Ben şahsen bazı günler yapıp bazı günler yapmıyorum göğüs hissiyatima göre)

Shoulder press 4x8-10 (dumbbell olarak yapmanız kas eşitliği için daha iyi, ağır kilolar girmeye başladığınız zaman barbell daha rahat oluyor.)

Lateral raise 3-4x8-10 (isterseniz drop set yaparak ilerleyin, ben gereksiz buluyorum)

Face pull 2-3x10-12 (arka omuz için, isterseniz sırt gününe aktarabilirsiniz bu hareketi)

Triceps pushdown 4x10 (bar olarak düz bar kullanıyorum makinede, tercih meselesi)

Salı- pull;

Lat pulldown 4x8-10 (ben bu hareket yerine barfiks yapıyorum, düşünülebilir eğer barfikste daha iyi hissediyorsanız)

Barbell/dumbbell row 4x10 (kanat gelişimi için dumbbell daha iyi bana kalırsa, sadece ağırlık yetmediği için barbell kullanmaya başladım)

Close grip lat pulldown 3x12 (ister ikili aparatta, ister tekli aparatta yapın, ben teklide yapıyorum kanadımı daha rahat esnetebildiğim için, hafif kilo tercih ediyorum)

Seated row 3x8-10 (tamamen isteğe bağlı, yapmasanız da olur bana kalırsa)

Pullover 3x10 (bitirici hareket burada sırt bitiyor zaten)

Dumbbell biceps curl 4x8-10 (doğru formla yapabildiğiniz en ağır kiloyla girin, tavsiyemdir)

Hammer curl 3x10.

Çarşamba - leg ( isterseniz bir gün dinlenip perşembeye de alabilirsiniz)

Squat 3-4x8

Leg extension 4x10 (kiloyu hafif tutuyorum gereksiz form bozmak istemediğimden)

Leg curl 4x8-10

(Isteğe bağlı leg press, ben sevmiyorum)

Calf raise 3x12-15

Kalan bir günü de eksiginize göre sirt, göğüs veya bacak antrenmanı yaparak haftayı kapatırsiniz.

Kendi değiştirdiğim yerden cok ufak bahsedeyim. Göğüs ve sırt gününde kol yapmayıp, bacak gününde bacak yapmadan önce kol da yapıyorum, bana kalırsa boylesi çok daha verimli oluyor.

Tekrar sayıları değişebilir, hareketleri değiştirebilirsiniz, ben bu şekilde verim alıyorum, siz almak zorunda değilsiniz. Kendinize göre programa şekil verin. Son olarak, ısınmadan hareketlere girmeyin, koşu bandında ısınmaktansa dumbbell veya makinelerde isinmaniz daha çok işinize yarar. Kolay gelsin...

Düzeltme: İsterseniz iki günde bir olmak üzere karın kası da çalışabilirsiniz, size kalmış bir durum çok vaktinizi almaz zaten.

Berbat ve acemice hazırlanmış bence de, antrenman öncesi kardiyo yapmasını ve omuz presslerin omuriliğe zarar verdiğini söyleyen birinden anca böyle bir program beklenirdi.

Yeni başladıysan kısa süre fullbody yap vücut hamlığını atsın sonra split program yapabilirsin. Split antrenman daha kısa süreceği için kardiyoya da zaman kalır bunalmazsın.

1.gün Full body antrenman programı

Bench press 3x10.
Dumbell flyes 3x10.
Lateral raise 3x10.
Lat pulldown 3x10.
Overhead dumbell press 3x10.
Triceps rope pressdown 3x10.
Biceps curl 3x10.
Leg extension 3x10.
Lying leg curl 3x10.
Mekik 3x10.

2. gün fullbody programı​

Bench press3 x 10
Dumbell flyes (yana açış)3 x 10
Lat pulldownn3 x 10
Overhead Dumbell press3 x 10
Dumbell lateral raise3 x 10
Biceps Curl3 x 10
Machine preacher curl3 x 10
Pushdonw3 x 10
Triceps extension3 x 10
Mekik3 x 10

3. gün fullbody programı​

Incline bench press3 x 10
Incline flyes3 x 10
Lat pulldownn3 x 10
Cable Row3 x 10
Dumbell Lateral raise3 x 10
Dumbell front raise3 x 10
Leg press3 x 10
Leg Extension3 x 10
Calf Raises3 x 10
Mekik3 x —

Hocam böyle bir program buldum başlangıç için. Bununla Ağırsağlam 5x5 arasında kaldım. Ama onda az hareket olduğu için bunu yapasım daha çok var ama sizin fikirlerinizi de almak isterim. Bu hareketleri 1 2 ay gibi bir süre yapıp sonra da ya daha iyi bir fullbody programa ya da split veya PPL programa geçmek istiyorum. Sizce bu program başlangıç için iyi mi?

5x5 yapın hocam siz en iyisi. Hareketin fazla olması daha iyi olduğunu göstermez, temel hareketlerde ustalasin ilk başta. Uzun bir süre temel hareketleri yapsanız faydasını zaten görürsünüz, bu kadar karışık bir şey değil bu spor.

5x5 yapın hocam siz en iyisi. Hareketin fazla olması daha iyi olduğunu göstermez, temel hareketlerde ustalasin ilk başta. Uzun bir süre temel hareketleri yapsanız faydasını zaten görürsünüz, bu kadar karışık bir şey değil bu spor.

Hocam pazartesi çarşamba cuma 5x5 yapacağım aynı gün 5x5'ten sonra 30 dk kardiyo salı ve perşembe ise sadece kardiyo yapmayı düşünüyorum. Bir de 5x5'i ne kadar süre yaptıktan sonra 3x5'e geçeyim.

Daha 5x5'i yapmadiniz 3x5'i düşünüyorsunuz. Bu program başlarda kolay gelse de gitgide zorlaşıyor, yeri geldiğinde haftalarca kilo arttiramayacaksiniz. Hareketlerin tamamında ustalasin, en iyi verimi aldığınizi düşündüğünüz zaman programı değiştirirsiniz. Şimdiden düşünmek çok erken.

Daha 5x5'i yapmadiniz 3x5'i düşünüyorsunuz. Bu program başlarda kolay gelse de gitgide zorlaşıyor, yeri geldiğinde haftalarca kilo arttiramayacaksiniz. Hareketlerin tamamında ustalasin, en iyi verimi aldığınizi düşündüğünüz zaman programı değiştirirsiniz. Şimdiden düşünmek çok erken.

Sağ olun hocam hayırlı forumlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı