Spor sonrası kas ağrısı normal mi?

Makaleler
2
Daha fazla  
Uzun zamandır hiç spor yapmıyorum. Dumbell ile 12x5 set şeklinde 2 kol içinde çalıştım. 2 gün sonra sol kolumda pek bir şey yokken sağ kolumu düz yapamıyorum ve ağrıyor. Bu arada sağlağım yani sağ kolum daha güçlü. Bu durum normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağ kolun güçlü olduğu için onunla daha fazla çalışmak isteyeceksin çünkü daha ağır kaldırabilirsin. Bunun sonucunda fiziksel görünüşünde doğal olarak farklılıklar olur sol kolunun daha küçük gözükmesi gibi (aynısını yaşadım). Asıl konuya gelecek olursak kolun, özellikle de göğsün ağrıdığı zaman bu kaslarının zarar gördüğü, yani kaslarının kendisini yenileyeceğini gösterir. Ağrıdığı zaman sevinmen gerekir ki evet sporun işe yaramış ve büyüyorsun. Asıl mevzu ağrımadığı zaman

Muhtemelen sol kolun daha zayıf olduğun için onu çalıştırırken diğer kaslarından destek aldın ve biceps veya tricepsini tam zorlayamadın. Negatiflerini 3 saniyeye çıkar, faydasını görürsün.

1. olasalık (Yüksek ihtimal): Uzun zaman hareketsiz kalmak ağrıların başlıca sebeplerindendir. Uzun zaman bir kası çalışmamak onu atrofiye götürür. Tip 2 kas fiberlerini tip 1 kas fiberlerine dönüştürür. Eğer ki amacımız kas yapmaksa hedef tip 2.

2. olasalık (Düşük ihtimal): Kas yapacağım diye kas hasarı biriktirmiş olabilirsin. Kas hasarı = atrofi. Yani, kas küçülmesi. Eğer bir kas grubu bir seansta haddinden fazla çalışılırsa, kas hasarı oluşur. Kas hasarı ise genel vücut bitkinliğini ve stressini arttırarak hipertrofiden çalar. Yani, kas hasarı kesinlikle istemeyeceğimiz bir şey! Kasın ağrıması iyi bir şey değildir! Uzun zamandan sonra idmanlara döndüğün için kasın ağrıması normaldir. Ama düzenli bir sporcunun kaslarının ağrıması çöp set yaptığının kanıtıdır.

Ağrımaması daha iyi aslında. DOMS ağrısının kas gelişimiyle bir ilgisi yok. Şu anki ağrısı hamlık ağrısı sadece. Kaslar kas hasarıyla büyümüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…