Spora başlangıç nasıl ilerlemeli?

Daha fazla  
14 yaşındayım. Boyum 175-80 civarı. Kilom 60-70 sanırım daha bakmadım hiç. Yarın ilk günüm, spordaki hocam dedi ki ilk antrenmanları benimle birlikte yapacaksınız falan. Öneri var mı? Maddi durumum iyi eğer gelişmemi etkileyecek natural olan bir şeyler var ise alabilirim.

Bende aynı soruyu sordum. Bende aynı boy ve kiloya sahibim. Takipteyim.

İlk olarak ağırsağlamın sitesine gir günlük kalori ihtiyacını öğren örneğin 2000 kalori diyelim sporunu yap ve günlük 2500 kalori al yani 500 kalori fazlası bu kaloriyi kilonun 2 katı protein 70 kilo isen 140 gram protein gibi kilonun 4 katı karbonhidrat 70 ise örneğin 280 gram gibi ve kilon kadar yağ tüket örneğin 70 gram şeklinde sporu yap bu şekilde beslen ilk ay fullbody çalış haftada 4 gün çalış ilk aylarda bir değişim bekleme 6 aydan önce birşey olmaz 6 aydan sonra ufak tefek şekillenmeye ve büyümeye başlar vücut ağrıların olacak hamlıktan dolayı korkma normaldir gerisi tamamen süreç

14 yaşında ilk defa spor yapıcak, ne bu acele spora ilk 1 ay ayağı alışsın, sonrasında yapar beslenme planını şuan vakti değil onun.

Hoca ne diyorsa onun talimatlarına uy.

14 yaşında ilk defa spor yapıcak, ne bu acele spora ilk 1 ay ayağı alışsın, sonrasında yapar beslenme planını şuan vakti değil onun.

Hoca ne diyorsa onun talimatlarına uy.
Hocaların çoğu ilgilenmiyor ben ise ne yapılması gerekiyorsa harfi harfine yazdım

280 gram karbonhidrat çok az 70 kilo bir insan için.

280 gram karbonhidrat çok az 70 kilo bir insan için.
Benimkisi örnekti rakamlar ben kilomun 6 karı kadar yiyorum 95 kiloyum 600 gram karbonhidrat yiyorum ama ben bulk yapıyorum iyice büyümek için arkadaşın vücudunun tipi nasıl bilemeyiz kendine göre ayarlar

Doğru hesaplaması benim rehbberimde var senin verdiğin hesaplama direk yanlış zaten yağ fazla Karb az.
Benimkisi örnekti rakamlar ben kilomun 6 karı kadar yiyorum 95 kiloyum 600 gram karbonhidrat yiyorum ama ben bulk yapıyorum iyice büyümek için arkadaşın vücudunun tipi nasıl bilemeyiz kendine göre ayarlar

Benim burdakini uygulayabilir burası doğru.

Aynen hocam, 4 biraz az olmuş. Hiç değilse günde yarım kilo yesin.
Alışma evresi dediğimiz ilk 1 ay bu kadar fazla beslenme derdine girmesine gerek yok bence.
Ama beslenmeye de alışmak için yapabilir.
İlk 1 ay formları oturtması en doğrusu olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…