Spora başlayacak kişi için öneriler

jucystarlite

Decapat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 5 4500
MSI A320M A PRO DDR4 Anakart
Afox 16 gb 2400 mhz ram
GTX 1050 Ti 4 GB Ekran kartı
WD HDD 500 GB
Meslek
Grafik Tasarımı, Yazar ve Bookstagramer.
Merhaba arkadaşlar. Sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum. Temel de sorumu sorup sonra da kendimden bahsedeceğim, fikirlerinizi ve önerilerinize açığım şimdiden teşekkürler. Amacım öncelik olarak spor ile zayıflamak ve sonra da eski formuma kavuşmak. Hedeflediğim kilo 75-80 kg olmak. Kendimden bahsetmek gerekirse 1.88 boyum var 24 yaşındayım ve 122 kiloyum. Depremden önce haftada 5 gün spor yapıyordum ve formum iyiydi ancak hatay da depreme yakalandıktan sonra çok fazla arkadaşımı enkazdan çıkartıp gömdüm ve o günden beri deprem le ilgili kabuslar görüp duruyorum. Psikolojik olarak yıpranmaya başladım ve 2023'te depremden sonra tamamen saldım kendimi. Maddi olarak düzelme sürecine girdiğim için manevi olarak da düzelme sürecine girmek istiyorum. Psikolojik olarak spor yaparken eğer spor yeterli olmazsa psikiyatristten ilaç alıp kullanmayı düşünüyorum. Zihnim şu an çok fazla yıpranmış halde en son 3 gün önce depremi dahi sanki yaşanmamış ve sadece yaşadığım evde ki bir duvarın yıkılması ile sonuçlandığı bir kabus gördüm. Artık kendimi salmadan yaşamak istiyorum. Bu durumdan kurtulmak ve düzelmek istiyorum. Son olarak da herhangi bir işte çalışmıyorum. Genel olarak kripto ile uğraşıyorum onun haricinde de zaman zaman ailemin tarla işleri olursa onlara yardım ediyorum bu kadar. Şimdiden tekrar teşekkür ediyorum değerli fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Not: Şu an aklıma gelenleri yazdım, biraz karmaşık yazdığım için üzgünüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
ne kadar bir spor geçmişin var kanka tahmini bench squat ne kadar atıyorsundur mesela ona göre birşeyler önereyim

Geçmiş olsun.

Açık havada kardiyo yapmak, özellikle de sabahları iyi gelebilir.

Haftada her bölgenizi iki kere çalıştırmanız, her antrenmanda bir bölgeyi 10 seti geçmeyecek şekilde (6-7) set çalıştırmanız hem toparlanmanız açısından, hem de sonraki antrenmana onarmanız açısından güzel olur. Setlerin kaliteli olması gerek tabi ki.

Haftada 3-4 gün gidin, sinir sisteminiz dinlensin.

Başka söylenecek bir şey yok zaten. Uyku ve kaliteli aminoasit profiline sahip proteinler tüketmeniz gerektiğini zaten biliyorsunuzdur.

ne kadar bir spor geçmişin var kanka tahmini bench squat ne kadar atıyorsundur mesela ona göre birşeyler önereyim
hocam 2021 de korona bittikten sonra başladım 5 şubat 2023 e kadar yaptım. Bench squatta durmadan deneme yaptığım da 15 e kadar gidiyorum rahatça. Bench squat için gerekli ağırlık evde var 5 kg - 10 kg lik - 20 kg - 30 kg

Teşekkürler bilgi için not aldım hocam bahçem var orada dediklerinizi uygulayacağım.

Kral kilo bazında kast etmiştim de boş ver kral ege fitnessın ev programları var gayet fit olabilirsin onlarla. Yorumlarda öldük bittik diyenler var haklılar ama devam edince sonuç mükemmel oluyor. Hem de günlük yaşamda çok farkediyor.

Hem de en az 6 saat dünyevi sorunlarını unutursun garantili

Hem de en az 6 saat dünyevi sorunlarını unutursun garantili

Teşekkürler öneri için hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…