Spora başlayan biri için tavsiyeler

Pardon 2 ay olacaktı. Klavyem sıkıntı çıkarıyor.
Vay be hafta yazısını ay olarak otomatik düzeltti galiba. Kolpa atıp boş boş bilgilendirmeyi bırak. Adamda kası yırtıcak güç de kuvvet de yok. Elinden ağırlığı düşürür gene de yırtamaz o kası. Yeni başlamış birisiyse hele imkansız resmen.

Kürsüz birisi kolay kolay kasını yırtamaz. Yanlış bilgilendirme.

Teknik olarak mümkün. Bazılar insanlar setleri hafiften ağır yerine ağırdan hafife girebiliyor. Ve bunu da ısınmadan yaparsa kası yırtabilir. Özellikle preacher curl gibi bir harekette rahatça yırtabilirsin kası ısınmadan yaptımı.

Sporla gram alakan yok. Kası yırtmak için en ufak hamle bile yeterli. Senin dediğin gibi olsa futbolcular basketçiler antrenman öncesi neden 35 40 dakika koşsun veya ısınsın? Sana mantıklı geliyor mu? İnsan gibi ve tatlı bir dil kullanmıştım. Sıcacık yatağına yatmış elaleme laf atıyorsun ve haha emojisi atıyorsun. Başka yapabilecek başka bir şeyin yok çünkü.

Teknik olarak sporda ölmek de mümkün kardeşim. Yeni başlayan birine ölme gibi önerilerde bulunalım o zaman. O kası yırtacak güç zaten çocukta yok. O kası yırtana kadar o dumbbell elinden düşer zaten. Çocuğun boş yere gözünü korkutmaktan başka bir şey değil yaptığınız.
Isınması gerekli demeniz yeterli. Isınmak gereksiz gibi bir şey de demedim. Sıcacık yatağına yatmış diyen elemana da söyleyeyim spordan geldim yemeğimi yiyorum şuanda .

Tamam kardeşim.

Afiyet şifa olsun.

Sayfa içerisinde ki yazışmaları okuyorum, onlardan bağımsız yazıyorum.
Fitness programına başlayacak birisi "Full Body" antrenman programı ile başlar. Upper ve Lower body'de bir seçenek ancak kaslarınızı en azından 3 ay kadar full body ile hazırlamanız gerekir. Ölçüm yaptırın mümkünse, buna göre uygun antrenman konusunda destek olabilirim.

Isınma konusuna ilave olarak, antrenmana başlamadan önce koşu bantında en az 10 dakika maksimum 5.5/6 seviyesinde yürüyüş yapın.

Ben aranızdaki tartışmadan bağımsız olarak kası yırtabileceğinden bahsettim. Kasın yırtılması pek fazla güç gerekmez 2,5'lik dumbell bile yırtabilir eğer şanssız isen. Doğru form ve ısınarak yaptığı sürece hiç bir şey olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…