Spora başlayan biri ne yapmalı?

Beslenme çok önemli, bu işi yapmaya kafaya koyduysan beslenme ile ilgili uzman yardımı al, alamıyorsan hedeflerin doğrultusunda araştırmalara başlayıp kendine plan belirle. Uyku ve dinlenmene en az beslenme kadar dikkat et, 2 hafta vücudunu idmanlara alıştır, sonrasında idmanlarda verebildiğini ver. Geriye bunu bir hayat tarzı haline getirip sabretmek kalıyor, sonuç almaman imkansız.

Ben kalori, mikro makro hesaplamak için fatsecret adında bir uygulama kullanıyordum. Fakat ne yalan söyleyeyim bu aralar biraz boşladım. Her yediğini not almak epey zahmetli bir iş(özellikle kalori açığı oluşturuyorken). Fakat şunu da söylemeliyim ki ilk 2 hafta kendini çok zorlama. Özellikle bacak antrenmanlarını biraz daha hafif yap ki bünyen alışsın. Sağlam bir bacak antrenmanı sonrası çok kötü hasta olduğumu ve yataktan kalkamadığımı hatırlıyorum.

Uygulama olarak uzun bi süre FatSecret kullandım ben. Çoğu bilgi doğruydu diyebilirim. Ayrıca programın dışında günlük hareket etmen gerekiyor. Gün içindeki hareketin sadece salona gidip idman atmak kardiyo yapmak olmasın. Günlük işlere devam et hareketsiz kalma spor dışında da. Örnek vermek gerekirse, okulda tenefüste bahçede gezinmek, en basitinden evdeyken çöp atmaya gitmek falan.

Tamamdır teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…