Kulaklık alıp daha fazla konfor alanına kapanmak yerine, yaşadığın stresle yüzleşmeni ve insanlarla sohbet etmeni tavsiye ederim. Motivasyonu dışarıda arıyorsun ama ona değil, disipline ihtiyacın var ve bu senin motivasyonun olmalı. Seni gaza getirecek şey zorla ve başarıyla yaptığın setler, sırf bu iş için yediğin yemekler veya gelişen vücudun olabilir. Belki setleri yeterince ağır yapmıyor da olabilirsin, o büyüme hormonu hissinin sana yeterli motivasyonu veremeyeceğini düşünmüyorum.
Yani bunlar da yine motivasyona kayıyor ama asıl olay disiplinde bitiyor. Sporu yaşam tarzın yapmalı ve alışkanlıklarına eklemelisin. Uzun set aralarında tanımadığımız insanlarla ve boş konuşan beynimize maruz kalmak stresli gerçekten ve bunu herkes yaşıyor. Ama beynin doğal modu bu, bunu gözlemleyebilmek seni her seferinde daha da hayata alıştıracak.
Antrenman gününde kendini neden gyme giderken göremiyorsun? Bir de neyi sürekli olarak başaramayacaksın hissine kapılıyorsun?