Spora gidip gelmek ve şehirde gezmek için bisiklet tavsiyesi

efoniki

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, spora gidip gelmek ve hafta sonları şehirde gezmek için bisiklet almayı düşünüyorum. Amacım hem ekstra kondisyonumu artırabilmek hem de keyifli sürüşler ve belki bisiklet kulüplerine katılmak. 2. el alacağım ve bütçe olarak 10.000 TL ayırdım. 2. el fiyatlarını bilmeme ihtimaliniz olduğu için marka-modelleri yazacağım.
Corelli boolva RC100
Kron RC1000

Son düzenleyen: Moderatör:
Corelli RC100'ün arka aktarıcı da Claris olduğu için onu tercih ederdim ki zaten ben de bi KR200 binicisiyim. Fena değil giriş seviye olarak beni üzmedi.
Cevap için teşekkür ediyorum. Mesajımı düzenlemiştim ama işe yaramamış o yüzden eksik kalan kısmı da cevapta sorayım: Mosso Legarda modelini gördüm ve bu "trekking" model. Sizce yol/yarış bisikleti yerine "trekking" almak daha mı mantıklı bu kullanım amacı için? Açıkçası ince tekerler yamulma ve patlama konusunda tedirginlik yaratmıyor değil, hiç kullanmadım çünkü.

Ayrıca "birkaç bin TL daha fazla verip sorunsuz üst modelini al" diyebileceğiniz bir öneriniz de varsa açığım.

Tabi yol bisikleti kullanırken daha dikkatli olmaz lazım ama 5 senedir jantlarla ilgili bir sorun yaşamadım. Lastik de senede 1 anca patlıyor. Yol bisikleti biraz farklı gelir hiç kullanmadıysanız. İlk 1 ay falan alışması zor olur. Bel, boyun ağrısı olur. Kaldırımda gitmek eziyet. Ama ben seviyorum yine de. Haftada 4-5 gün kullanıyorum kampüse git gel. Yormuyor pek.

2. el alacağınız için temiz, passız, bakımlı bir şey bulun gerisi pek önemli değil bence. Hangi model olursa olsun bakımsızsa sorun çıkarma ihtimali yüksek. Önerim tabi en azından vites paketi tümden Claris olsun bence.

Büyük ihtimalle daha fazla kafamı da karıştırmamak adına Corelli'yi alıp geçeceğim gibi duruyor. Tekrar teşekkürler cevap için.

Tabi yol bisikleti kullanırken daha dikkatli olmaz lazım ama 5 senedir jantlarla ilgili bir sorun yaşamadım. Lastik de senede 1 anca patlıyor. Yol bisikleti biraz farklı gelir hiç kullanmadıysanız. İlk 1 ay falan alışması zor olur. Bel, boyun ağrısı olur. Kaldırımda gitmek eziyet. Ama ben seviyorum yine de. Haftada 4-5 gün kullanıyorum kampüse git gel. Yormuyor pek.

2. el alacağınız için temiz, passız, bakımlı bir şey bulun gerisi pek önemli değil bence. Hangi model olursa olsun bakımsızsa sorun çıkarma ihtimali yüksek. Önerim tabi en azından vites paketi tümden Claris olsun bence.
Merhaba tekrar. Ben kafamı çok karıştırmayıp alır geçerim diyordum ama olmadı farklı 2 model gördüm ve şu an o iki model arasında kaldım. Fiyatlar da birazcık arttı tabii. Şimdi karşımdaki 2 model Mosso Cavalier 700 ve Mosso Cavelier Aero. İkisi de Claris kullanıyor. Cavelier Aero çoğunlukla evde antrenman için kullanılmış, temiz görünüyor. Cavalier 700 ise Pirelli lastikli, konfor seleli, çantası, pompası, hızlı yama ve lastik değiştirme setli bir bisiklet. Seçmemde önemli etken olacağını düşüdüğüm kadro boyları var bir de. Cavalier 700 kadrosu 58 Cavalier Aero'nun kadrosu 54. Benim boyum 1.78.

Şimdi böyle bildiğim her şeyi buraya yazdım sizden bir tavsiye almak için kusura bakmayın. Eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı