Spora haftada kaç gün gitmeliyim?

Kasları ağırlıklar ile çalıştırman ve hasar vermen gerekiyor. Verdiğin hasarı vücut tamir edecek ki günlük kalori yakımın artsın. Kardiyo bu konuda tek başına yeterli değil.
Ayrıca fitness yemek sporu gibi bir şey, yemeğe dikkat etmezseniz yeteri kadar verim alamazsınız.
Üst üste 3 günden fazla gidilmesini önermiyorum. Dinlenmek gerekiyor, dinlenmek ve uyku düşünülenden çok daha fazla önemli.

Normal değil. Kas çalışmadan kilo verilmez. Ayrıca 1 ayda 4 kilodan fazla kilo vermeni önermem.
Diyetisyene yazıldım. 1 haftada 4 kilo verdim. Çalışma anlamında ne önerisiniz?
Kasları ağırlıklar ile çalıştırman ve hasar vermen gerekiyor. Verdiğin hasarı vücut tamir edecek ki günlük kalori yakımın artsın. Kardiyo bu konuda tek başına yeterli değil.
Ayrıca fitness yemek sporu gibi bir şey, yemeğe dikkat etmezseniz yeteri kadar verim alamazsınız.
Üst üste 3 günden fazla gidilmesini önermiyorum. Dinlenmek gerekiyor, dinlenmek ve uyku düşünülenden çok daha fazla önemli.
Kendime uygun nasıl bir program bulabilirim? Ayrıca yediğime dikkat ediyorum.

Kendime uygun nasıl bir program bulabilirim? Ayrıca yediğime dikkat ediyorum.
Hocam oturucan Arda Build'den başlayıp Ege Fitness'tan çıkıcan, hepsini izleyeceksin. Ağır Sağlam, Kadir Hoca, Fit Mühendis vs. vs.. Hepsinden güzel bilgiler alabilirsin. Onların bedava programları da var onları da kullanabilirsin. Yeni başlayanlar için videoları da var. Ciddi şekilde oturup 1 hafta kadar araştırman gerekiyor.
Veya spor salonundan program yazmasını isteyebilirsin ama genel olarak fix ir program var herkes aynısını yazıyor. Klasik itiş bacak çekiş programı. Klasik de olsa işe yarar. Yeni başlayanlar ne yapsa işe yarar zaten, o yüzden iyice öğrenene kadar da o programı yapabilirsin.
Ben de 4 aydır falan gidiyorum hala çoğu şeyi bilmiyorum, her gün biraz biraz bakıyorum işte. Belki de hala yanlış yaptığım hareketler vardır.

Diyetisyene yazıldım. 1 haftada 4 kilo verdim. Çalışma anlamında ne önerisiniz?
Kardiyo ağırlıklı çalışın fakat kas anlamında da çok çalışın ki kilo verince zayıf değil yapılı görünün. Her gün 2 bölgenizi çalıştırın, yani 3 günde karın bölgesi hariç tüm bölgeleri çalıştırmış oluyorsunuz, karın bölgesini de ayrı bir gün çalışın ki dinlenmiş olun biraz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı