Spora yeni başlayan biri için ekipman önerisi

acan1

Centipat
16 yaşında, 65 kilo, 1.60 boyunda bir öğrenciyim. Evde spor yapmaya eskiden başlamıştım. Haftada 2 gün ara vererek, her gün 5x30 şeklinde şınav, squat vb. yapıyordum. Fakat sınavlara zaman ayırmam gerektiğinden 1 ay ara vermiştim. Tekrardan başladım ve daha iyi başlamak istiyorum. Görünüşüme bakınca cılız ve güçsüzüm, değişmek istiyorum. Evde spor yaparak pek değişemeyeceğimi biliyorum ama bu sefer ara vermeden devam edeceğim. 4 tane 5 litrelik şişeyi tek elimle kaldırabiliyorum. Her neyse, dambıl, direnç bandı, el yayı/parmak güçlendirici önerileriniz nelerdir? Öğrenciyim, ucuz olursa iyi olur.

El yayını parmak yayı gibi gereksiz eşyaları direkt boşver, direnç bandını da at gitsin. 1 ya da 2 çift dumbell al. Çoğu kas gruplarını çalıştırırsın dumbell ile. Zaten başlangıç seviyesinde çokta gerek yok diğer spor ekipmanlarına. 20 kiloluk alırsan direkt yapamazsın çoğu hareketi, her harekette kaldırabileceğin en ağır kilo al. 7.5 kilo iyidir.

El yayını parmak yayı gibi gereksiz eşyaları direkt boş ver, direnç bandını da at gitsin. 1 ya da 2 çift dumbell al. Çoğu kas gruplarını çalıştırırsın dumbell ile. Zaten başlangıç seviyesinde çok da gerek yok diğer spor ekipmanlarına. 20 kiloluk alırsan direkt yapamazsın çoğu hareketi, her harekette kaldırabileceğin en ağır kilo al. 10 kilo falan olur herhalde. Bu arada 20 dedim ama dolu şişe kaldırıyorsun değil mi?

El yayını kol ve el damarlarım belirginleşsin diye alacağım, görünce çok hoşuma gidiyor. Dumbbell'i nereden ve nasıl olanını alayım? Çünkü plastik olanı falan var, onlardan mı almalıyım? Ya da bir siteden öneriniz var mı?

El yayını kol ve el damarlarım belirginleşsin diye alacağım, görünce çok hoşuma gidiyor. Dumbbell'i nereden ve nasıl olanını alayım? Çünkü plastik olanı falan var, onlardan mı almalıyım? Ya da bir siteden öneriniz var mı?
Her şeyde çıkarırsın damarı kan pompalarsan. Çok belirgin yapmaz onu belirleyen şeyler genetiğin, yağ oranın, derin vs. yeterli ağırlıkta dumbbellda çıkarır damarı. Al kafana göre de iyi marka olanını al. Çokta fark etmez dandikmiş kaliteliymiş arasında 100 150 gr oynar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı