Spora yeni başlayan biri nasıl diyet yapmalı?

Steven Rogers

Decapat
Yer
New Jersey
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600
RTX 3060
16GB RAM
Nasıl beslenmem gerektiğini bilmiyorum, evde çıkan yemekleri 3 öğün yiyorum ama kalori açığını çok bırakmıyorum. Kilo vermem gerek ama spor hocam bana sadece 10 dakika bisiklet 5 dakika şu ay yürüyüşü makinesinden verdi kardiyo olarak. Ne yapmalıyım?

Spora gittiğim dönemde, boy 1.85 kilo 120+ idi. Haliyle kalori açığı yapmak şarttı.

Salon hocasına sordum, evde çıkanı ye, yemeklerin suyunu yeme ekmek banma, salatayı bol tüket, bol su iç demişti.

Bana da bunlar yetmişti. Düzenli spor + yediklerime dikkat ederek 3 ayda 20+ kilo verdim.

Şekeri kesmiştim sadece chatday günümde tatlı yiyordum.
Ekmeği kesmiştim. Tuzu haricen ekmezdim yemekte neyse oydu. Cips vs yağlı şeylerde yok tabi ki.

Çıkan yemeklerin yanına bol salata yaptırıyordum o zaten tıkıyor. Bas limonu istediğin kadar ye.

Ekstra yok haşlanmış tavuk ye, yok bilmem ne suplement kullan, yok bilmem ne diyet ürünü yeme sözleri bana tamamen safsata ve abartı geliyor.

Hani bazı tipler var ya YouTube a video atıp tüm paketli gıdalara nefret kusuyorlar. 😅 İşte onları zerre umursamıyorum.

Diyet ürünlerini ( yağı tuzu şekeri az kurabiye vs ) ara öğünlerde yiyordum gayet iyi gidiyordu.

Uluslararası yarışmalara katılacaksan insanlık dışı önerileri yap ama fit olmak istersen bence bunlar yeterli. En azından bana yetmişti.

Spora gittiğim dönemde, boy 1.85 kilo 120+ idi. Haliyle kalori açığı yapmak şarttı.

Salon hocasına sordum, evde çıkanı ye, yemeklerin suyunu yeme ekmek banma, salatayı bol tüket, bol su iç demişti.

Bana da bunlar yetmişti. Düzenli spor + yediklerime dikkat ederek 3 ayda 20+ kilo verdim.

Şekeri kesmiştim sadece chatday günümde tatlı yiyordum.
Ekmeği kesmiştim. Tuzu haricen ekmezdim yemekte neyse oydu. Cips vs yağlı şeylerde yok tabi ki.

Çıkan yemeklerin yanına bol salata yaptırıyordum o zaten tıkıyor. Bas limonu istediğin kadar ye.

Ekstra yok haşlanmış tavuk ye, yok bilmem ne suplement kullan, yok bilmem ne diyet ürünü yeme sözleri bana tamamen safsata ve abartı geliyor.

Hani bazı tipler var ya YouTube a video atıp tüm paketli gıdalara nefret kusuyorlar. 😅 İşte onları zerre umursamıyorum.

Diyet ürünlerini ( yağı tuzu şekeri az kurabiye vs ) ara öğünlerde yiyordum gayet iyi gidiyordu.

Uluslararası yarışmalara katılacaksan insanlık dışı önerileri yap ama fit olmak istersen bence bunlar yeterli. En azından bana yetmişti.
Öyle zaten hocam. O suplementler zaten normal besinin yetersizse ek takviye için.
Mesela adam iş adamı ama spor yapıyor. Her zaman vakti olmaz. Protein tozunu suya katar. İşe giderken yolda tüketir.

Ama balık yağı magnezyum gibi takviyeler de önemli. Balığınızı düzenli tüketiyorsanız -ki günümüz şartlarında zor- balık yağına da yeşilliğinizi bol tüketiyorsanız magnezyum takviyesine de gerek yok. Bi de çinko eksikliğiniz varsa testesteron seviyesine etki ediyor.
Onun haricinde spor işin büyük kısmı. Hani %80 mutfak derler ya. Bence doğru değil o. Şöyle diyeyim. Yurtta kalıyorum. Okul başında kış yaklaştığı için okul sonrası süremiz az olduğu için biraz hızlı yapıyordum sporumu. Biraz eksik kalıyordu. Akşam arkadaşlarla da cips kola çekirde yapıyorduk. Öyle az buz yemiyorduk. Yurtta da carb ağırlıklı çıkıypr yemekler. Ona rağmen 1.5 ayda 1 kilo vermiştim. Biraz dikkat etsem beslenmem de iyi olsa ayda 2 kilo versem. Ki kas da kazanıyoruz aslında 2 kilodan fazla yağ yakmış oluruz. Ne kadar fazlan varsa en kötü bi 10-12 aya uygun kiloya ulaşırız. Yani öyle diyet yapıyorum ayağına strese girip daha kötü duruma girmeyiz kafamız rahat olur.
Ama sizin gibiyse sizin yaptığınız şekilde yapar. Sizin yaptığınız şekil de zor değil de sizin gibi değilse öyle bile yapmasına gerek yok. Kafaya takmaya gerek yok. İnsanlar kafasında çok büyütüyor. Rahat olur diye dedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı