Spora yeni başlayan biri ne yapmalı?

Evde toplam 30 kg ağırlığım 2 dumbbell kolum 1 halter barım var.

Bu arada hareketlerdn kimse ahsetmemiş bir de bacağımın vicudumun en güçlü bölgesi olduğunu düşünüyorum.

kardiyo, squat, squat with shoulder press gibi temeller ile başlarsan başarı elde edebilirsin. Koşu durumun nasıl yetenek kabiliyetin falan?

kardiyo, squat, squat with shoulder press gibi temeller ile başlarsan başarı elde edebilirsin. Koşu durumun nasıl yetenek kabiliyetin falan?

Gün içerisinde hiç koşmuyorum sadece okul bahçesinde teneffüslerde yürüyorum okula gidip gelirken ise bisiklet ile gidip geliyorum.

Evde egzersiz gibi programlar var App Store-Play Store'da oradan ekipmanlı türünü seçip elinizde olan malzemeleri sçeerseniz size uygun bir program oluşturuyor uygulama en basit yolu bu şekilde, hızlı kilo vermek istiyorsan bir de kardiyo (yürüyüş, bisiklete binme) gibi şeyler süreci hızlandırır.

Geçmişte tam olarak kardio yüzünden oldu diyemesemde kardio yüzünden birçok kez sporu braktım kardio yaparken zevk almıyorum ama ağırlıklar ile aşırı zevk alıyorum bu kardio yeterli midir bunları yaptıktan sonra da ağırlık ile hareketler yaparım
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gün içerisinde hiç koşmuyorum sadece okul bahçesinde teneffüslerde yürüyorum okula gidip gelirken ise bisiklet ile gidip geliyorum.

Geçmişte tam olarak kardio yüzünden oldu diyemesemde kardio yüzünden birçok kez sporu braktım kardio yaparken zevk almıyorum ama ağırlıklar ile aşırı zevk alıyorum bu kardio yeterli midir bunları yaptıktan sonra da ağırlık ile hareketler yaparım
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam sevmiyorsanız hiç uğraşmayın madem bırakmanıza yol açıyor zaten anladığım kadarıyla.Ama haftada 2 kez falan yine güzel olur videodaki hareketler gayet yeterli fazla bile aşırı kilolu bir insan değilsiniz yemeden kesip ağırlık antrenmanı ile bile çok güzel gider bu iş ha bu arada kardiyo yapacaksanız ağırlık antrenmanından sonra yapın önce yapmanız ağırlık antrenmanının verimini düşürür,enerjiniz ve isteğiniz kalmayabilir.

Her gün 2 dakika plank ve 30 dakika yavaş tempolu kendini yormayacak şekilde kardiyo yaparsan gayet güzel olur.

Hocam sevmiyorsanız hiç uğraşmayın madem bırakmanıza yol açıyor zaten anladığım kadarıyla. Ama haftada 2 kez falan yine güzel olur videodaki hareketler gayet yeterli fazla bile aşırı kilolu bir insan değilsiniz yemeden kesip ağırlık antrenmanı ile bile çok güzel gider bu iş ha bu arada kardiyo yapacaksanız ağırlık antrenmanından sonra yapın önce yapmanız ağırlık antrenmanının verimini düşürür, enerjiniz ve isteğiniz kalmayabilir.

Bu arada hesapladığım zaman günlük 150 gram protein almam gerektiği yazıyor bu proteğin değerine ulaşmama yardımcı olması için proteğin tozu kullanmalı mıyım?

Evde toplam 30 kg ağırlığım 2 dumbbell kolum 1 halter barım var.

Bu arada hareketlerden kimse bahsetmemiş bir de bacağımın vicudumun en güçlü bölgesi olduğunu düşünüyorum.

Pazartesi: Bench press 4X
Dumbell fly 3X.
Military press3X
Lateral raise 3xdüşük kilo
Skull crusher 3X

Salı: Barfiks 3X eğer bar yok ise dumbell row 1 set fazla yaparsın.
Barbell row 3X
Dumbell row 3X.
Hammer curl 3X.

Çarşamba: Squat 3-4X
Split squat 3X.
romanian deadlift 3x
Calf raise 3-4X

Perşembe: Off.
Cuma: Off.

Cumartesi: Bugün ise yorgunluğuna göre, kafana göre takıl
Şınav
Barfiks yok ise dumbell row
Dumbell curl.
Sandalyede dips.
Split squat(bacak günü yorduysan yapmayabilirsin)

Bir de ne kadar çok o kadar iyi değil vücudun dinlenmesi gerek o 3 gün tam kendini vermeye çalış yeterli olur senin için iyi çalışmalar sorun olursa yazabilirsin.

Tekrar sayılarını kendin belirlersin.

Bu arada hesapladığım zaman günlük 150 gram protein almam gerektiği yazıyor bu proteğin değerine ulaşmama yardımcı olması için proteğin tozu kullanmalı mıyım?
Spora yeni başlayan biri olduğun için haliyle kas kütlen bi hayli az 150 gram protein almana gerek yok alsanda vücudun dışkı olarak atacak günlük 60 70 gram protein senin için yeterli olacaktır. Birde Kalori hesaplayan siteler boy kilo indeksine göre veriyor senin kas kütlene bakaraktan bir sonuç vermiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı