Spora yeni başlayan birisi için tavsiye

Çok fazla hareket yapıyorsun, ya set sayısını 2 yap ya da hareketlerin bazılarını çıkart. Bir de temel vücut ağırlıklı hareketler ekle mesela barfiks, dips gibi hareketler. Gün sayısını da düşürmeni tavsiye ederim 6 gün çok fazla 5 gün idealdir.

Kilo alacağım diye pis beslenme gereksiz yağlanıyorsun ve o yağları yakarken gereksiz vakit kaybı oluyor kötü bir görünüm de oluyor.

Daha fazla detay için bu rehberimi öneririm.

Hocam sen de yapıyorsun bayadır. Ne alemdesin durum nasıl? Form nasıl?

Benim tavsiyem bir hareketi kaç defa tekrarlıyorsan mesela 12x diyelim o harekette 9 ve ya 10 gibi zorlanma yaşamıyorsan ağırlığını arttırman. Tam tersi de aynı durum çok zorluyorsa azalt. Ama bu demek değil 50-100 kilo sırtla kimse hulk gibi doğmuyor ben başta 100 kilo leg press nasıl yapacağım derken şimdi 260 kilo takıyorum. Doğru kilo ile çalışmak çok önemli. Hızlı gelişmiyor diye sitres yapma. Profesyonel sporcu değiliz zamanla olacak. Suplement olarak etkisini bariz göreceğin sadece creatin var. Proteinin yeterli beslenemediğin zamanlarda kullanabilirsin ya da öğünlerini ona göre hazırlayabilirsin. Arada kaçamaklar olacak moralini bozma. İstikrar çok önemli bir gün kaçırdın bir şeyler yedin bir şeyler üzülme. Yarın git yine sporunu yap o gün mesela eve yürüyerek dön, yolu uzat biraz fazla kardiyo yap ya da yapma. Yapmasanda haftada bir gün kaçıracağın gün seni bir ay geriye götürmez. Zaten kendini çok kısıtlarsan daha zor olur. Canın çekince ye ama kalorini ayarlayarak ye. İşlenmiş gıdalara ve alkole dikkat et. Canın çikolata çekti git ye ama yarısını ye çeyreğini ye. Uykuna dikkat et. Söylerken kolay biliyorum, bende zorlanıyorum bazen ama bu sporda böyle

Barfiks çekemiyorum dips yaparkende 6 7 tane falan çıkıyor fakat göğüslerim acayip acıyor.

6-8 tekrar atabildiğim ağırlıkta 12 ye çıkmaya çalışacaktım fakat yanlış mı olur ?

Barfiks çekemiyorum dips yaparkende 6 7 tane falan çıkıyor fakat göğüslerim acayip acıyor.

6-8 tekrar atabildiğim ağırlıkta 12 ye çıkmaya çalışacaktım fakat yanlış mı olur ?
Yapamayanlar için bazı taktikler var internette bulabilirsin sanırım Ozanworkout'un videosu vardı.

Hocalarım basmaya devam. Deadliftte 120kgx2 yaptım. Bir başarı mıdır yoksa normal mi ?

Formun düzgünse yeni başlayan birisine göre gayet iyi.

İncline pressde bar mı dumbell mı daha etkili ?
Dumbell ile daha etkili ama sen ne istersen onu yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…